Новини Одеси та Одеської області

Вирушаємо по їжу: січневі ціни на «головні» продукти в одеських супермаркетах

Вирушаємо по їжу: січневі ціни на «головні» продукти в одеських супермаркетах

Що почім в Одесі щодо «головних» продуктів у січні 2022 року? Ми дізнавалися про вартість «щоденних» продуктів у січні у чотирьох великих мережах супермаркетів Одеси — АТБ, Таврія В, Обжора та Сільпо.

У дужках зазначені ціни на ті ж самі продукти в одеських супермаркетах наприкінці минулого року для порівняння. Якщо стоїть прочерк, значить, на момент, коли ми збирали ціни, цього товару в прайсах супермаркетів не було, і ціну на нього не зазначено.

Всі ціни представлені у гривнях. Як і зазвичай, ціни «беремо» якнайменші. Тобто, якщо, наприклад, десяток яєць представлено одразу кількома виробниками, ми фіксували найменшу ціну за десяток.

Фіксували ціни на продукти, які продаються в кілограмових упаковках (вага та тип упаковки вказані поруч із найменуванням продуктів).

Деколи доводиться вибирати з великої кількості тих же «різнофірмових» товарів. Іноді це і є основною причиною дуже різних цін на ті самі продукти.

Крім того, деякі продукти іноді здаються дуже «цінозмінними». Це пов’язано з тим, що перед Новим роком супермаркети часто організовували акції.

Отже, що скільки коштує з «головних» продуктів в одеських супермаркетах у січні 2022 року?

Що змінилося у цінах одеських супермаркетів за місяць? Робимо висновки. Майже не змінилися ціни на гречку, борошно, молоко.

Триває тенденція подорожчання яєць. Дорожчає курятина, яловичина, свинина (не скрізь). Поступово зростають далі ціни і на картоплю, цибулю та яблука.

А от із олією ситуація зовсім інша: вона навіть подешевшала порівняно з груднем.

Раніше «Одеське життя» повідомляло про ціни на «головні» продукти в одеських супермаркетах у 2021 році:

Читайте також: в Україні обмежили ціни на низку продуктів: гречка та олія подешевшають?

Фото Марії Котової

 

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції