Новини Одеси та Одеської області

    Політика конфіденційності та захисту персональних даних

    Загальні положення

    Керування даним сайтом «Одесская жизнь» за адресою https://odessa-life.od.ua (далі – «Сайт») здійснюється ПП «Інформаційне агентство «Центр медіа», код ЄДРПОУ 33658561, юридичною особою, що зареєстрована і діє відповідно до вимог законодавства України (далі – «Компанія»).

    Компанія з великою повагою ставиться до конфіденційної (персональної) інформації всіх без винятку осіб, які відвідали Сайт, а також тих, хто користується наданими Сайтом сервісами (далі – «Користувач»). У зв’язку з чим Компанія прагне захищати конфіденційність персональних даних (відомостей або сукупності відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована), тим самим створивши і забезпечивши максимально комфортні умови використання сервісів Сайту для кожного Користувача.

    Дана Політика конфіденційності та захисту персональних даних (далі – «Політика») встановлює порядок здійснення Компанією обробки персональних даних, види збираних персональних даних, мету використання таких персональних даних, взаємодію Компанії з третіми особами, заходи безпеки для захисту персональних даних, умови доступу до персональних даних, а також контактну інформацію для користувача щодо отримання доступу, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних та поводження з будь-якими питаннями, які можуть виникнути у Вас щодо практики захисту персональних даних. 

    Збір персональних даних

    Персональні дані – відомості або сукупність відомостей про користувача, який ідентифікований або може бути конкретно ідентифікований.

    Неперсоніфікована інформація – інформація, яка не прив’язана до конкретного користувача послуг.

    При використанні сервісів Сайту Компанією здійснюється обробка даних користувача, а саме:

    • даних, що надаються користувачем, як при заповненні реєстраційних форм, так і у процесі користування сервісами; 
    • файлів cookie; 
    • ір-адреси; 
    • параметрів і налаштувань інтернет-браузерів (User-agent). 

    Компанія збирає тільки ті персональні дані (наприклад, Ваше ім’я та прізвище, адреса електронної пошти, номер контактного телефону, дата народження, стать тощо), які свідомо і добровільно надані Вами як суб’єктом персональних даних з метою використання сервісів Сайту, що відповідно до вимог законодавства є згодою суб’єкта персональних даних на обробку своїх персональних даних згідно зі сформульованою в цій Політиці метою їх обробки. 

    При відвідуванні Сайту фіксуються всі входи в систему. Інші відомості щодо трафіку користувача не обробляються і не зберігаються.

    Звертаємо Вашу увагу: Компанія обмежується збором мінімального обсягу інформації, необхідної винятково для виконання запиту суб’єкта персональних даних. У будь-якому разі, коли запитується необов’язкова до надання інформація, користувачеві буде про це повідомлено в момент збору такої інформації.

    Неперсоніфікована інформація використовується винятково для формування статистичних даних і з метою поліпшення якості послуг.

    Мета обробки персональних даних

    Ваші персональні дані використовуються з метою забезпечення надання інтернет-сервісів Сайту, обміну інформацією / новинами, відносин у сфері реклами та комунікації відповідно до та на виконання законів України, в тому числі, але не виключно: «Про захист персональних даних», «Про ратифікацію Конвенції про захист осіб у зв’язку з автоматизованою обробкою персональних даних та Додаткового протоколу до Конвенції про захист осіб у зв’язку з автоматизованою обробкою персональних даних стосовно органів нагляду та транскордонних потоків даних», «Про інформацію», «Про рекламу», «Про телекомунікації», «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах», «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», а також відповідно до Правил використання Сайту та інших актів, що регулюють діяльність Компанії. 

    Обробка персональних даних

    Обробка та зберігання наданих персональних даних здійснюється в дата-центрах, де розміщується обладнання, що забезпечує функціонування сервісів Сайту. Надані персональні дані обробляються і можуть зберігатися в базі даних або в окремій таблиці бази даних Сайту.

    Термін зберігання персональних даних

    Персональні дані зберігаються протягом терміну не довшого, ніж це потрібно з метою їх обробки. 

    Після того як суб’єкт персональних даних перестає бути користувачем Сайту, наприклад, шляхом видалення свого облікового запису на Сайті, його персональні дані також автоматично видаляються.

    Використання файлів cookie

    Кукі («Сookie») – це невеликі текстові файли, до яких браузер може записувати дані, отримані від сервера. Коли ви переходите на сторінку сайту, сервер може зчитувати інформацію, що міститься в «Сookie». Зокрема, «Cookies» можуть бути використані для зберігання інформації про реєстрацію на Сайті або певну ділянку, щоб Користувачеві не потрібно було повторно вводити її при подальших відвідинах такого сайту або його ділянки, маркери звернень, які використовуються на Сайті, пов’язані з персональними даними користувача.

    При цьому технології «Cookies» дозволяють зробити безпечним використання Користувачем сервісів сайту (наприклад, за допомогою функції підтвердження входу Компанія може заблокувати і запитати додаткову інформацію у Користувача, який намагається увійти в обліковий запис за допомогою веб-браузера, який Користувач раніше не використовував).

    Крім того, файли «Cookies» дозволяють відслідковувати порушення політики конфіденційності та угод використання сайту користувачами або пристроями. Файли «Cookies» допомагають Адміністрації оцінити кількість і частоту запитів, а також виявляти і блокувати тих користувачів або пристрої, які намагаються виконати пакетні завантаження інформації за допомогою нашого сайту.

    У деяких випадках для надання певних продуктів і послуг Компанія звертається до постачальників послуг, які можуть бути нашими партнерами. Останні, своєю чергою, також можуть використовувати «Cookies», щоб персоналізувати активність користувачів за відповідними додатками партнера; або якщо це стосується реклами, то «Cookies» можуть бути використані партнером для визначення факту показу реклами та реакції користувача.

    При цьому ми не використовуємо файли «Cookies» для збору інформації про активність користувача на інших сайтах з метою показу реклами. Однак ми можемо використовувати анонімні (знеособлені) або узагальнені дані для поліпшення якості реклами в цілому, а також з метою дослідження, розробки або тестування нових і чинних послуг (сервісів) Сайту.

    Наразі використання «Cookies» є стандартною процедурою для більшості сайтів. Однак, якщо Вам некомфортно використовувати «Cookies», більшість браузерів дають Користувачам змогу відмовитися від використання «Cookies». Також Ви можете відкрити сайт у браузері в режимі Інкогніто. У такому разі функція реєстрації буде для Вас недоступною, також деякі інші функції сайту можуть працювати з порушеннями. Після завершення візиту на сайт Ви завжди можете видалити «Cookies» після встановлення, якщо забажаєте.

    Управління файлами cookie:

    Основні веб-браузери (перелічені нижче) налаштовані на автоматичний прийом файлів cookie. Для того щоб їх відключити, скористайтеся функцією довідки у своєму браузері. Довідку можна викликати через меню або за допомогою кнопки F1.

    Microsoft Edge – https://privacy.microsoft.com/ru-ru/privacystatement

    Mozilla Firefox – https://www.mozilla.org/ru/privacy/websites/#cookies

    Google Chrome – https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=ru

    Opera – http://help.opera.com/Windows/11.50/ru/cookies.html

    Safari for macOS – https://support.apple.com/kb/PH21411?locale=en_US

    Важливо:

    • конфігурація налаштувань файлів cookie для веб-браузерів мобільних пристроїв може відрізнятися; 
    • слід нагадати, що повноцінна робота з Сайтом доступна лише при використанні файлів cookie; 
    • відключення файлів cookie може призвести до обмеження доступу до змісту і до неповноцінного функціонування сервісів Сайту. 

    Взаємодія Сайту з іншими ресурсами

    При використанні Користувачем сервісів на сторінках сайту можуть бути присутніми коди інших інтернет-ресурсів і третіх осіб, внаслідок чого такі інтернет-ресурси і треті особи отримують Ваші дані. Отже, ці інтернет-ресурси можуть отримувати і обробляти інформацію про те, що Ви відвідали ці сторінки, а також іншу інформацію, яку передає браузер користувача. Такими інтернет-ресурсами можуть бути:

    • системи зі збору статистики відвідувань сервісів (наприклад, лічильники Google Analytics, bigmir.net та інші);
    • системи банеропоказів (наприклад, DoubleClick for Publishers, Admixer, AdRiver та ін.);
    • соціальні плагіни мереж (форумів) (наприклад, Facebook, Twitter, Google+,);
    • системи зі збору статистики відвідувань сервісів, лічильники Google Analytics, рейтинг i.ua, рейтинг bigmir.net

    На деяких сторінках нашого сайту встановлено коди сервісів Google Analytics, рейтинги I.UA та bigmir.net. Ці сервіси можуть отримувати і обробляти інформацію винятково про те, що ви відвідали сторінку, та іншу інформацію, яка передається вашим браузером.

    Використання зазначених сервісів нам потрібне для оперативного аналізу відвідувань сайту, внутрішньої та зовнішньої оцінки відвідуваності сайту, глибини перегляду, активності користувачів. Дані, отримані від зазначених сервісів, Компанія не зберігає і не обробляє.

    Відповідно, якщо Користувач з якихось причин не бажає, щоб зазначені послуги отримували доступ до його персональних даних, він може за власним бажанням «розлогінитися» (вийти зі свого акаунта), очистити «Cookies» (через свій браузер).

    У разі згоди користувача, так чи інакше, ми рекомендуємо завжди ознайомитися з Політикою конфіденційності та / або порядком збору та використання зазначеними та аналогічними сервісами персональних даних фізичних осіб, щоб уникнути непорозумінь або запобігання порушенню прав суб’єктів персональних даних, оскільки не несемо відповідальності в частині збору / обробки / використання зазначеними / аналогічними сервісами персональних даних.

    Політику конфіденційності сервісу Google Analitics викладено на сторінці http://www.google.com/analytics/terms/ru.html

    Політику конфіденційності сервісу «Рейтинг I.UA» викладено на сторінці http://catalog.i.ua/politics/

    Політику конфіденційності сервісу «Рейтинг bigmir.net» викладено на сторінці http://info.bigmir.net/privacy_policy

    Системи банеропоказів. На деяких сторінках нашого сайту встановлено коди сервісів систем банеропоказів. Дані системи дозволяють коректно відображати рекламні матеріали на нашому сайті, відстежувати ефективність рекламних кампаній. Ці сервіси можуть отримувати і обробляти інформацію про те, що ви відвідали сторінку, та іншу інформацію, яка передається вашим браузером.

    Дані сервіси мають власну політику конфіденційності. Наприклад, політику конфіденційності сервісу «AdRiver» викладено на сторінці https://www.adriver.ru/about/privacy/

    Соціальні плагіни мереж (форумів) Facebook, Twitter, Google+. На деяких сторінках нашого сайту встановлено коди сервісів (плагіни, віджети) Facebook, Twitter, Google+. Ці плагіни можуть бути кнопками синхронізації акаунту на Сайті, такими як «Поділитися» або «Мені подобається». При відкритті сторінки сайту, оснащеної таким плагіном, Ваш інтернет-браузер безпосередньо підключить вас до серверів Facebook, Twitter, Google+ і на екрані відобразиться зареєстрований плагін через Інтернет. Плагін буде передавати на сервер дані про те, які саме наші Веб-сторінки Ви відвідали.

    Якщо у Вас є аккаунт на Facebook і Ви залогінені через свій акаунт, то при відвідуванні нашої веб-сторінки Facebook буде пов’язувати цю інформацію з вашим акаунтом (за наявності акаунта).

    При використанні будь-яких функцій плагіна (наприклад, при натисканні кнопки «Мені подобається», коментуванні) ця інформація також буде синхронізована з вашим акаунтом на Facebook, Twitter, Google+.

    Щоб уникнути зв’язку мереж Facebook, Twitter, Google+ з нашою веб-сторінкою та подальшого співвіднесення цієї інформації з вашим акаунтом, Вам слід вийти з облікового запису мережі перед відвідуванням нашої веб-сторінки.

    Докладнішу інформацію про збір та використання даних мережами Facebook, Twitter, Google+, а також про права та можливості щодо захисту персональних даних у даному контексті, можна знайти в розділі про конфіденційність на Facebook, Twitter, Google+.

    – Для соціальної мережі Facebook, управління якою відбувається зі штаб-квартири компанії Facebook Inc, Facebook Corporate Office, що розташована за адресою: Headquarters 1601 S.California Ave. Palo Alto, CA 94304, USA, телефон: +1 (650) 543-4800, Політику конфіденційності сервісу викладено на сторінці https://www.facebook.com/about/privacy/

    – Для інформаційної мережі Twitter, управління якою здійснюється з офісу компанії Twitter, Inc., що розташований за адресою: 1355 Market St, Suite 900 San Francisco, CA 94103, USA, телефон: +1 (415) 222-9958, Політику конфіденційності сервісу викладено на сторінці https://twitter.com/privacy

    – Для соціальної мережі Google+, управління якою здійснюється з офісу компанії 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, телефон: +1 (650) 253-0000, Політику конфіденційності сервісу викладено на сторінці http://www.google.com/policies/privacy/

    Безпека неповнолітніх 

    Сайт не призначений для неповнолітніх користувачів. Компанія дуже серйозно ставиться до питань безпеки, особливо щодо осіб, які не досягли повноліття, у зв’язку з чим, зі свого боку, компанія звертається до батьків з проханням пояснити своїм дітям питання безпеки в Інтернеті, їх конкретну мету і необхідність використання тих чи інших сервісів сайту.

    Взаємодія з третіми особами стосовно персональних даних 

    Компанія не здійснює передачу персональних даних третім особам, крім випадків, коли така передача є вимогою законодавства, на прохання суб’єкта персональних даних або в інших випадках, викладених в даній Політиці. Компанія розуміє, що особиста інформація є цінністю і невід’ємним змістом, в тому числі, особистих немайнових прав будь-якої фізичної особи, і тому вживає всіх можливих заходів для захисту особистої інформації користувачів, добровільно і усвідомлено переданої останніми Компанії.

    На Сайті можуть бути посилання на інші веб-сайти (винятково з інформаційною метою). При переході за посиланням на інші веб-сайти дія цієї Політики на такі сайти не поширюватиметься. У зв’язку з чим Компанія рекомендує ознайомитися з політикою у сфері конфіденційності та персональних даних кожного сайту перед тим як передавати персональні дані, за якими Ви можете бути ідентифіковані.

    Конфіденційність активності суб’єкта персональних даних на Сайті 

    Відомості про активність (трафік) на Сайті користувачів, які проходять через мережу або електронну пошту користувача, захищені відповідно до законодавства. Тобто Компанія жодним чином або способом не порушує таємницю «активності» користувача при використанні останнім сервісів Сайту.

    Захист персональних даних

    Компанія використовує загальноприйняті стандарти технологічного та операційного захисту інформації та персональних даних від втрати, неправильного використання, зміни або знищення. Однак, незважаючи на всі зусилля, Компанія не може гарантувати абсолютну захищеність від будь-яких загроз, що виникають за межами регулювання Компанії.

    Компанія забезпечує застосування всіх відповідних зобов’язань щодо дотримання конфіденційності, а також технічних і організаційних заходів безпеки для запобігання несанкціонованому або незаконному розголошенню або обробці такої інформації й даних, їх випадковій втраті, знищенню або пошкодженню. 

    Компанія надає доступ до інформації та персональних даних лише уповноваженим співробітникам, які дали згоду на забезпечення конфіденційності такої інформації й даних відповідно до вимог Компанії. 

    Поширення персональних даних без згоди суб’єкта персональних даних або уповноваженої ним особи дозволяється у випадках, визначених законом, і лише (якщо це необхідно) в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини. 

    Умови доступу до персональних даних 

    Порядок доступу до персональних даних третіх осіб визначається умовами згоди користувача, наданої власнику персональних даних на обробку цих даних, або відповідно до вимог закону. 

    Користувач має право на отримання будь-яких відомостей про себе у будь-якого суб’єкта відносин, пов’язаних із персональними даними, за умови зазначення прізвища, імені та по батькові, місця проживання (місця перебування) та реквізитів документа, що посвідчує фізичну особу, яка подає запит, крім випадків, встановлених законом . 

    Доступ користувача до даних про себе здійснюється безоплатно. 

    Відстрочка доступу користувача до своїх персональних даних не допускається. 

    Відстрочка доступу до персональних даних третіх осіб допускається у разі, якщо необхідні дані не можуть бути надані протягом тридцяти календарних днів з дня надходження запиту. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у запиті, не може перевищувати сорока п’яти календарних днів.

    Повідомлення про відстрочку доводиться до відома третьої особи, яка подала запит, у письмовій формі з роз’ясненням порядку оскарження такого рішення. 

    Рішення про відстрочку або відмову в доступі до персональних даних може бути оскаржено в суді.

    Якщо запит зроблено суб’єктом персональних даних за даними про себе, обов’язок доведення в суді законності відмови у доступі покладається на власника персональних даних, до якого подано запит.

    Згідно з законодавством України, персональні дані можуть бути передані правоохоронним, судовим органам та іншим установам з метою захисту основ конституційного ладу, моральності, здоров’я, прав і законних інтересів інших осіб, забезпечення оборони країни та безпеки держави.

    Права і обов’язки суб’єкта персональних даних 

    Користувач має право на отримання інформації про порядок обробки своїх персональних даних, а також інші права, визначені частиною 2 статті 8 Закону України «Про захист персональних даних» від 01.06.2010 № 2297-VI (зі змінами) (далі – Закон), а саме:

    1)    знати про джерела збору, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) власника або розпорядника персональних даних або надати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом; 

    2)    отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема, інформацію про третіх осіб, яким передаються персональні дані; 

    3)    на доступ до своїх персональних даних; 

    4)    отримувати не пізніше ніж за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних; 

    5)    пред’являти вмотивовану вимогу власнику персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних; 

    6)    пред’являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким власником і розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно або є недостовірними; 

    7)    на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв’язку з умисним приховуванням, ненаданням або невчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними або ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи; 

    8)    звертатися зі скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або до суду; 

    9)    застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних; 

    10) вносити застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних під час надання згоди; 

    11) відкликати згоду на обробку персональних даних; 

    12) знати механізм автоматичної обробки персональних даних; 

    13) на захист від автоматизованого рішення, яке має правові наслідки. 

    Всю необхідну інформацію подано ​​в розділі «Захист персональних даних» на офіційному сайті Уповноваженого Верховної Ради з прав людини http://www.ombudsman.gov.ua

    Також Користувач повинен (але перелік не є вичерпним): 

    • не здійснювати дії, спрямовані на введення інших користувачів в оману; 
    • не надавати в користування свої персональні дані третім особам; 
    • не здійснювати збір, систематизацію, зберігання, обробку або поширення персональної інформації інших користувачів;
    • не намагатися отримати доступ до персональних даних інших користувачів будь-яким способом, включаючи, але не обмежуючись, шляхом обману, зловживання довірою, добору даних аутентифікації та ідентифікації.

    Для поновлення, отримання доступу, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних, відкликання згоди на обробку персональних даних, яку Вами надано Компанії згідно з цією Політикою, або в разі наявності будь-яких зауважень, побажань або претензій щодо Ваших персональних даних, які обробляються компанією, будь ласка, звертайтеся до Компанії за електронною поштою mail.centrmedia@gmail.com або напишіть листа на адресу: 65063, м. Одеса, вул. Маршала Говорова, 2, оф. 314.

    Згода користувача

    Продовжуючи користуватися Сайтом з метою отримання рекламно-інформаційних матеріалів або реєструючись на Сайті різними способами, Користувач підтверджує, що ознайомлений з умовами цієї Політики конфіденційності і дає згоду на обробку його персональних даних.

    Зміна Політики 

    До цієї Політики періодично та без попереднього сповіщення користувача про це можуть вноситися зміни і доповнення, зокрема в разі зміни вимог законодавства. 

    У разі внесення істотних змін до цієї Політики Компанією буде розміщено повідомлення на Сайті і зазначено термін набрання цими змінами чинності. Якщо протягом зазначеного терміну ви не відмовитеся від їх прийняття у письмовій формі, це буде означати, що Ви погоджуєтеся з відповідними змінами Політики.

    Просимо час від часу переглядати Політику для того, щоб бути в курсі будь-яких змін або доповнень. 

    З повагою, редакція порталу «Одесская жизнь»

Этот материал также доступен на русском языке

Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: