• Прогноз погоди: яким обіцяє бути в Одесі перший день травня

    Прогноз погоди: яким обіцяє бути в Одесі перший день травня

    • 30-04-2024 22:44

    За інформацією Гідрометцентру Чорного та Азовського морів, завтра, в середу, 1 травня 2024 року, в Одесі та Одеській області очікується тепла погода без опадів. Повітря вдень прогріється до 20-22°С.

  • Яка пенсія належиться чорнобильцям та ліквідаторам аварії на ЧАЕС?

    Яка пенсія належиться чорнобильцям та ліквідаторам аварії на ЧАЕС?

    • 30-04-2024 22:28

    Так склалося, що саме для чорнобильців, які мають групу інвалідності, законодавці передбачили більше пільг. А для тих, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії, жив або працював у зоні відчуження, був евакуйований і не отримав групу інвалідності, пенсію призначають на загальних підставах. Єдина можлива пільга у цьому випадку – зниження пенсійного віку.

  • Як виглядають одеська набережна та «замок Гаррі Поттера» після ракетної атаки 29 квітня (фоторепортаж)

    Як виглядають одеська набережна та «замок Гаррі Поттера» після ракетної атаки 29 квітня (фоторепортаж)

    • 30-04-2024 21:31

    Трагічним видався в Одесі вечір 29 квітня 2024 року: рашистські нелюди завдали підлого та підступного ракетного удару по набережній – одному з улюблених місць прогулянок городян. Як раз саме в той час, коли багато одеситів вибралися подихати морським повітрям, погуляти з дітьми та домашніми вихованцями. П’ятеро людей загинули, ще десятки отримали тяжкі травми. Пожежа, що виникла внаслідок атаки, майже повністю знищила місцеву пам’ятку – «замок Гаррі Поттера».

  • Життя далеко від міської метушні: як живуть люди в селі Холмське

    Життя далеко від міської метушні: як живуть люди в селі Холмське

    • 30-04-2024 20:03

    Сільські жителі завжди відрізнялися від міських. Вони ближчі до природи, до традицій, частіше спілкуються один з одним і більше працюють на свіжому повітрі. І здебільшого вважають себе по-справжньому щасливими. Моляться, щоб частіше йшов дощ для кращого врожаю, щоб швидше настав мир і щоб у селі було більше дітей. Такий висновок я зробила після спілкування з деякими мешканцями села Холмське Арцизької громади. Далі вони про себе та про свою діяльність розкажуть самі. Тож приємного вам знайомства.

  • Мітинг проти старості: на сцені Одеського театру ляльок – прем’єра вистави «Forever young»

    Мітинг проти старості: на сцені Одеського театру ляльок – прем’єра вистави «Forever young»

    • 30-04-2024 19:51

    На сцені Одеського академічного театру ляльок – прем’єра комедійного мюзиклу «Forever young» (режисер-постановник Лінас Зайкаускас). Справді комедія. Справді мюзикл. І треба було чути, як під час вистави сміх у залі іноді перетворювався на регіт. А я весь час ледь стримувала сльози.

  • «Не брат» Вакарчука: прикордонник з інвалідністю шукає допомоги для видання книги

    «Не брат» Вакарчука: прикордонник з інвалідністю шукає допомоги для видання книги

    • 30-04-2024 18:01

    Нещодавно разом із головою ренійського літературного клубу «Джерела» Лілією Олейнік ми завітали до мешканця міста Рені Володимира Вакарчука.

Останні статті