Новости Одессы и Одесской области

Готові презентацій — яскравий світ дитячого навчання

На відміну від дорослих діти не вміють довго слухати (а тим більше читати) якусь інформацію. І навіть, якщо вам вдасться змусити дитину дослухати до кінця, то ймовірніше за все хвилин через п'ятнадцять вона вже не згадає про що ви казали. Або ж згадає, але в дуже загальній формі. Бо мислення і свідомість у неї інша. Вона добре слухає талановиті казки, бо сюжет в них закручений і постійно розкривається несподіваними поворотами. Прийдуться до душі їй легкі віршики, з нехитрою римою і простими висловами. Все інше вона буде сприймати очима. І в цьому секрет популярності серед дітей мультфільмів. На цьому також базуються хороші дитячі спектаклі. Яскрава картинка, прості і чіткі фрази, і сюжет, який постійно змінюється. Звісно, років до п'яти (може трошки раніше) такі особливості дитячого сприйняття можуть особо нікого не хвилювати. Коли ж приходить необхідність підготовки до школи, то можуть розпочатись проблеми. Хоча, гадаю, що батьки дітей молодшого шкільного віку теж з цим знайомі на власному досвіді. Підручники з текстами, уроки, необхідність сидіти над книжкою і зошитом — все це довгий час було дитині незнайомим і саме тому так важко дається на початку. Втім, вихід є. Навчання і розвиток дитини можна зробити значно легшими і цікавішими за допомогою готових дитячих презентацій, які представлені на сайті svitppt.com.ua.

Готова презентація — це влучне поєднання досить коротких і інформативних фраз з яскравими картинками на обрану тему. У випадку з дитячими презентаціями мають місце спеціальні прийоми, адаптовані під особливості дитячого сприйняття і запам'ятовування інформації. Як правило, такі презентації акцентовано яскраві і розфарбовані в декілька кольорів. Формулювання тексту в них також максимально спрощене і адаптовано для розуміння дитини. Це вже не кажучи про різноманіття тем, які допоможуть навчатись діткам дошкільного і молодшого шкільного віку. Тут є, наприклад, і читання, і презентації на тему "Я і Україна", і природознавчі роботи, і ще багато інших презентацій. Всі вони (а загальна їх кількість вимірюється тисячами) покликані на те, щоб легко і в ігровій формі розповісти дитині про оточуючий світ, закласти в неї основи розуміння функціонування навколишнього середовища, аби пробудити у дитині позитивне відношення і відповідальність за своє життя, і свою країну.  

До того ж, дуже корисним буде спільне створення презентацій маленької дитини  і батьків (які повинні дуже уважно допомагати у користуванні комп'ютерною програмою і написанням текстів презентацій). Така робота розів'є фантазію і уяву маленького учня, та допоможе йому почати своє учнівське життя легко і цікаво. Після ж закінчення презентації її можна завантажити на сайт  svitppt.com.ua, де її зможуть подивитись інші дітлахи, і де в будь-який момент, і в будь-якому місці ви зможете похвалитися їй своїм друзям і родичам.

Внештатный журналист

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции