Новости Одессы и Одесской области

Гриб їжовик гребінчастий: корисні властивості

Гриб їжовик гребінчастий: корисні властивості

Hericium erinaceus – наукова назва гриба, який своїм зовнішнім виглядом нагадує гриву лева.

Гриб знайшов широке поширення в країнах Азії. У китайській, японській, корейській кухні можна зустріти масу рецептів, в яких основним компонентом виступає їжовик гребінчастий.

Причина такої високої популярності в корисних властивостях цієї природної криниці вітамінів. Дослідження довели, що гриб має високу харчову цінність. Великий вміст мікроелементів допомагає в боротьбі з онкологічними захворюваннями. Доведена ефективність прийому також і для зупинки розвитку вікових змін.

Сьогодні провідні експерти в галузі фармакології говорять про те, що прийом харчових добавок на основі їжовика гребінчатого можна порівняти з прийомом антибіотиків. З тією різницею, що природна добавка не завдає настільки колосальної шкоди організму, як синтетичний препарат.

Їжовик гребінчастий: протизапальні та відновлювальні характеристики

Популярність прийому гриба «левова грива» як в природному вигляді, так і в складі харчових добавок призводить до наступних позитивних наслідків.

  • Нормалізація роботи мозку. Поліпшення когнітивних здібностей допомагає в боротьбі з хворобами Альцгеймера та Паркінсона.
  • Боротьба з депресивним станом. Прийом препаратів на основі їжовика гребенчатого стабілізує загальний стан, допомагає побороти легкі форми депресії.
  • Поліпшення роботи нервової системи. Доведений факт: прийом харчових добавок на основі їжовика істотно знижує ризик виникнення інсульту, допомагає відновити діяльність нервової системи.
  • Нормалізація роботи шлунково-кишкового тракту. Створюваний бар’єр від впливу шкідливих мікроорганізмів, допомагає поліпшити роботу шлунково-кишкового тракту та підсилює захист стінок кишківника.
  • Покращує метаболізм. Низький вміст цукру сприяє нормалізації обміну речовин, що відбивається на загальному стані організму.
  • Боротьба з паразитами. Завдяки антибактеріальним характеристикам, прийом добавок на основі їжовика гребінчатого допомагає в боротьбі з шкідливими мікроорганізмами, в тому числі й сальмонелою.
  • Перешкода розвитку атеросклеротичних бляшок завдяки компоненту hericenone-B.
  • Зупинка розвитку вікових змін. Антиоксидантні компоненти добре зарекомендували себе в прискореному виведенні вільних радикалів із організму. Властивість також сприяє загальному омолодженню.

Особливості прийому

Лабораторні дослідження та практичні приклади впевнено доводять, що прийом їжовика гребенчатого не несе небезпеки людині.

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции