Новости Одессы и Одесской области

Вірусна діарея у дітей і дорослих

Вірусна діарея у дітей і дорослих

Щодо вірусних діарей, то найбільш поширеними є ротавіруси та норовіруси. Хоча щороку реєструють розширення спектру вірусів, що часто спричиняють діареї.

Віруси є однією з найчастіших причин діареї як в дорослих, так і в дітей. В світі щорічно (за даними ВООЗ) реєструють близько 180 міліонів випадків вірусної діареї. Всього досліджено більше 200 збудників-вірусів, які можуть розмножуватись в слизовій травної системи, проте не всі дають симптоматику її ураження, натомість можуть викликати ураження інших органів та систем, зокрема й нервової системи.

І одним з найбільш поширених збудників є ротавіруси. Саме Їм слід приділити найбільше уваги, оскільки ротавірусна інфекція та ускладнення, пов”язані з нею, займають третє місце за причиною смертності серед дітей в країнах з низьким рівнем розвитку.

Лікування вірусної діареї має бути комплексним, і оскільки процеси інтоксикації та зневоднення наростають швидко, часто діти, особливо раннього віку, потребують госпіталізації в інфекційний стаціонар. Важливою складовою лікування є відновлення водно-електролітного балансу.

Звичайно, пошкодження слизової та зміна середовища просвіту кишківника призводить до того, що страждає власна кишкова мікрофлора та розвивається дисбактеріоз. Для того, щоб пришвидшити процес одужання та допомогти власній мікрофлорі відновити свій якісний та кількісний склад, а також підтримати процеси відноволення слизової кишківника, до комплексного лікування слід додати пробіотичний препарат. Препаратом, який  довів свою ефективність в лікуванні діарей, зокрема й вірусної етіології, є ЕНТЕРОЛ. Штам Saccharomyces boulardii CNCM I -745 має такі корисні властивості, як :

  • прямий антагонізм (антимікробна дія), зумовлений здатністю пригнічувати ріст патогенних й умовнопатогенних мікроорганізмів і грибів, зокрема й ентеровірусів та ротавірусів,
  • антисекреторну дію, що дуже важливо для зменшення діареї та втрати рідини й електролітів;
  • ферментативну дію зумовлена підвищенням активності дисахаридаз тонкого кишечника (лактази, сахарази, мальтази), що відіграє свою роль при вторинній лактазній недостатності;
  • трофічний ефект відносно слизової оболонки тонкої кишки.

Приймати його слід, розчинивши вміст 1-2 пакетиків у воді або молоці, 1-2 рази на день, тривалість курсу визначається лікарем.

Самолечение может нанести вред вашему здоровью!

Выскажите ваше мнение. Это важно.
Подписаться
Уведомить о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Еще по теме
Все новости

купить квартиру в Одессе

Выбор редакции