Новини Одеси та Одеської області

Як приготувати яйця, щоб не нашкодити здоров’ю

Як приготувати яйця, щоб не нашкодити здоров’ю

Любите починати ранок з яєчні, омлету чи яєць некруто? Так, яйця – продукт, безумовно, корисний і, до того ж, є відмінною частиною добре збалансованої дієти. Але чи відомо вам, що деякі способи приготування яєць корисніші за інші?

Цей продукт точно є в холодильнику більшості українців, незважаючи на те, що ціни на яйця останнім часом дуже нестабільні.

Так, яйця можуть стати чудовим доповненням до вашого раціону, якщо ви правильно виберете продукт, приготуєте його та з’єднайте з іншими корисними інгредієнтами – вони містять не тільки чимало жирів, мінералів та вітамінів, але й є повноцінним джерелом білка. Втім, це не означає, що їх можна вживати у будь-якому вигляді.

Не варто пити сирі яйця, адже в цьому випадку є ризик отримати чимало бактерій сальмонели, які можуть призвести до неприємному та небезпечному захворюванню.

Щоб переконатися, що яйця придатні для вживання, потрібно перевірити їхню якість ще в магазині. Відкрийте коробку та переконайтеся, що на яйцях немає видимих тріщин, а також перевірте дату упаковки, щоб не купити прострочений продукт.

Ще одне загальне правило, про яке слід пам’ятати – якщо яйце пахне дивно, його точно не слід використовувати. А ось яйця з червоною плямою на жовтку багатьох лякають, але все ж таки цілком придатні для вживання (природно, не в сирому вигляді).

найкращий спосіб отримати від яєць максимум корисних речовин – відварити їх. Одне дослідження показало, що варіння яєць допомагає організму легше засвоювати і перетравлювати білок. У той же час слід пам’ятати, що якщо ви варите яйця досить довго, це допоможе вбити всі бактерії на них, але якщо ви їх переварите, це також знищить важливі поживні речовини. Не забувайте: приготування яйця некруто відбувається протягом 3-5 хвилин (при цьому яйця можна класти не в холодну, а в киплячу воду), а яйце круто вариться не більше 7-10 хвилин – цього часу цілком достатньо, щоб жовток затвердів.

Непоганий варіант – яйця-пашот або яєчня, підсмажена на низькій температурі. Але якщо ви використовуєте занадто сильний вогонь, це може призвести до втрати поживних речовин та пошкодження деяких здорових властивостей продукту.

Важливо! Цей матеріал має виключно загальноінформаційний характер і не може бути джерелом для самостійної постановки діагнозу або медичних рекомендацій. Він ґрунтується на актуальних та науково підтверджених дослідженнях у медичній сфері. Однак, якщо вам потрібний точний діагноз або медична консультація, рекомендуємо звернутися до лікаря. Ваше здоров’я – наш головний пріоритет!

Ви також можете дізнатися:

Джерело: korisno.24tv.ua

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції