Багато людей звикли вважати, що найкорисніша каша на сніданок – вівсянка. Але, як вважають деякі дієтологи, ця думка помилкова: вівсянка корисна далеко не всім, і оскільки вона не дає засвоюватися кальцію, їсти вівсяну кашу щодня не рекомендується.
А щоб зробити свій сніданок не тільки смачним, а й по-справжньому корисним, рекомендуємо скуштувати кукурудзяну кашу.
Чим корисна кукурудзяна каша?
У подрібненій кукурудзі, з якої готують кашу, багато рослинного білка, бета-каротину, вітамінів групи В, Е, А, Н, мікроелементів – кальцію, калію, нікелю, міді, заліза, фосфору та кремнію. Крім того:
- кукурудзяна каша – відмінне джерело складних вуглеводів. У той час, як прості вуглеводи швидко розпадаються та різко піднімають рівень цукру в крові, складні вуглеводи перетравлюються повільно та підтримують стабільний рівень глюкози;
- ця каша містить каротиноїди – елементи, які відіграють важливу роль у захисті організму від різних хвороб, пов’язаних із зором;
- кукурудзяна каша – це дуже невелика кількість жирів, і тому цілком підходить для підтримки здоров’я серця. А щоб знизити кількість споживаних жирів, достатньо готувати кашу не на молоці, а на воді чи бульйоні;
- І оскільки кукурудзяна крупа гіпоалергенна і покращує роботу кишечника, цю кашу можна давати дітям.
Важливо! Даний матеріал має виключно загальноінформаційний характер і не може бути джерелом для самостійної постановки діагнозу або медичних рекомендацій. Він ґрунтується на актуальних та науково підтверджених дослідженнях у медичній сфері. Однак, якщо вам потрібний точний діагноз або медична консультація, рекомендуємо звернутися до лікаря. Ваше здоров’я – наш головний пріоритет!
Кукурудзяна каша: рецепт приготування
Пропонуємо до вашої уваги один із рецептів кукурудзяної каші. На її приготування піде трохи менше години.
Зазначимо, що якісна кукурудзяна крупа має бути яскраво-жовтого забарвлення, розсипчастою і без темних крупинок. При приготуванні кукурудзяної крупи потрібно чітко дотримуватись пропорцій і постійно її помішувати.
Інгредієнти:
- кукурудзяна крупа: 1 склянка;
- вода: 2,5 склянки;
- сіль: до смаку;
- масло вершкове: до смаку.
Приготування:
- ставимо каструлю чи сотейник на плиту. Наливаємо в ємність воду, кладемо сіль та чайну ложку олії. Зверніть увагу на те, що ми використовуємо вершкове масло, а не рослинне;
- доводимо воду до кипіння. Поки вода закипає, промиваємо крупу в холодній воді щонайменше три рази;
- як тільки вода закипить, поступово висипаємо крупу;
- перемішуємо. Варимо кашу протягом 20 хвилин безперервно її помішуючи;
- як тільки наша крупа стане досить густою, знімаємо каструлю з вогню. Тепер каструлю потрібно накрити кришкою. Якщо кришки немає, можна скористатися звичайною харчовою фольгою;
- відправляємо нашу кашу в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин;
- через 25-30 хвилин дістаємо каструлю з духовки, знімаємо фольгу. Каша готова.
Готову кашу подаємо до столу з вершковим маслом та свіжою зеленню.
Також кукурудзяна каша добре поєднується із сиром Фета, бринзою, адигейським сиром та чорним кунжутом. А в солодку кашу можна додати ізюм, курагу, чорнослив чи яблука.
Раніше ми розповідали, з якими продуктами несумісна гречка.
Ви також можете дізнатися:
- Як правильно харчуватися влітку: список продуктів, небажаних у спеку;
- Чому корисно їсти кукурудзу;
- Не орошкою єдиною: 6 рецептів холодних супів для спекотного літа.
За матеріалами 24tv.ua та Обозревателя, фото: 24tv.ua та Куринариссімо