Новини Одеси та Одеської області

Смачно та корисно: цю кашу можна їсти на сніданок щодня

Смачно та корисно: цю кашу можна їсти на сніданок щодня

Багато людей звикли вважати, що найкорисніша каша на сніданок – вівсянка. Але, як вважають деякі дієтологи, ця думка помилкова: вівсянка корисна далеко не всім, і оскільки вона не дає засвоюватися кальцію, їсти вівсяну кашу щодня не рекомендується.

А щоб зробити свій сніданок не тільки смачним, а й по-справжньому корисним, рекомендуємо скуштувати кукурудзяну кашу.

Чим корисна кукурудзяна каша?

У подрібненій кукурудзі, з якої готують кашу, багато рослинного білка, бета-каротину, вітамінів групи В, Е, А, Н, мікроелементів – кальцію, калію, нікелю, міді, заліза, фосфору та кремнію. Крім того:

  • кукурудзяна каша – відмінне джерело складних вуглеводів. У той час, як прості вуглеводи швидко розпадаються та різко піднімають рівень цукру в крові, складні вуглеводи перетравлюються повільно та підтримують стабільний рівень глюкози;
  • ця каша містить каротиноїди – елементи, які відіграють важливу роль у захисті організму від різних хвороб, пов’язаних із зором;
  • кукурудзяна каша – це дуже невелика кількість жирів, і тому цілком підходить для підтримки здоров’я серця. А щоб знизити кількість споживаних жирів, достатньо готувати кашу не на молоці, а на воді чи бульйоні;
  • І оскільки кукурудзяна крупа гіпоалергенна і покращує роботу кишечника, цю кашу можна давати дітям.

Важливо! Даний матеріал має виключно загальноінформаційний характер і не може бути джерелом для самостійної постановки діагнозу або медичних рекомендацій. Він ґрунтується на актуальних та науково підтверджених дослідженнях у медичній сфері. Однак, якщо вам потрібний точний діагноз або медична консультація, рекомендуємо звернутися до лікаря. Ваше здоров’я – наш головний пріоритет!

Кукурудзяна каша: рецепт приготування

Кукурузна каша

Пропонуємо до вашої уваги один із рецептів кукурудзяної каші. На її приготування піде трохи менше години.

Зазначимо, що якісна кукурудзяна крупа має бути яскраво-жовтого забарвлення, розсипчастою і без темних крупинок. При приготуванні кукурудзяної крупи потрібно чітко дотримуватись пропорцій і постійно її помішувати.

Інгредієнти:

  • кукурудзяна крупа: 1 склянка;
  • вода: 2,5 склянки;
  • сіль: до смаку;
  • масло вершкове: до смаку.

Приготування:

  • ставимо каструлю чи сотейник на плиту. Наливаємо в ємність воду, кладемо сіль та чайну ложку олії. Зверніть увагу на те, що ми використовуємо вершкове масло, а не рослинне;
  • доводимо воду до кипіння. Поки вода закипає, промиваємо крупу в холодній воді щонайменше три рази;
  • як тільки вода закипить, поступово висипаємо крупу;
  • перемішуємо. Варимо кашу протягом 20 хвилин безперервно її помішуючи;
  • як тільки наша крупа стане досить густою, знімаємо каструлю з вогню. Тепер каструлю потрібно накрити кришкою. Якщо кришки немає, можна скористатися звичайною харчовою фольгою;
  • відправляємо нашу кашу в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин;
  • через 25-30 хвилин дістаємо каструлю з духовки, знімаємо фольгу. Каша готова.

Готову кашу подаємо до столу з вершковим маслом та свіжою зеленню.

Також кукурудзяна каша добре поєднується із сиром Фета, бринзою, адигейським сиром та чорним кунжутом. А в солодку кашу можна додати ізюм, курагу, чорнослив чи яблука.

Раніше ми розповідали, з якими продуктами несумісна гречка.

Ви також можете дізнатися:

За матеріалами 24tv.ua та Обозревателя, фото: 24tv.ua та Куринариссімо

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції