Новини Одеси та Одеської області

Сезонні овочі та фрукти: чим поласувати восени

Сезонні овочі та фрукти: чим поласувати восени

Осінь – благодатна пора, у тому числі для вживання овочів та фруктів. Адже саме в цей час починається сезон збирання врожаю, і саме зараз деякі овочі та фрукти стають по-справжньому смачними. А купуючи сезонні продукти, ви можете збагатити свій раціон і до того ж не нашкодити своєму гаманцю.

Розповідаємо, які сезонні продукти бажано вживати саме восени.

Капуста

Капуста може стати інгредієнтом до величезної кількості страв. Так що є сенс завжди тримати цей овоч у вашому холодильнику.

При покупці капусти в магазині звертайте увагу на те, щоб головки були важкі та тверді, без гнилі.

У правильних умовах капуста може зберігатись 3-4 місяці. А щоб вона не засохла, не знімайте зовнішнє листя. Також бажано не тримати капусту у поліетиленовому пакеті.

Руккола

Ця пряна зелень чудово росте за холодної погоди, Восени її можна знайти чимало. Ви навіть можете спробувати виростити її самостійно, і для цього навіть не потрібно мати ділянку чи город – зерна можна посадити у звичайний горщик для квітів і виростити на підвіконні.

Зберігати руколу краще нещільно упакованою в перфорованому поліетиленовому пакеті. У герметичному пакеті з часом може накопичитися занадто багато вологи, що призведе до того, що ваша зелень стане несвіжою та кашоподібною.

Яблука

обсипаються яблука

Саме восени яблука стають хрусткими та дуже соковитими. Крім того, існує безліч сортів цих дуже корисних фруктів, тому ви можете знайти такі, які будуть до смаку: солодкі, терпкі або навіть кислі.

Купуючи яблука, вибирайте тверді плоди без м’яких плям, дірок або гнилі. Зберігати яблука слід у сухому прохолодному місці у перфорованих поліетиленових пакетах – так ви забезпечите рух повітря та вбережете продукти від вологи.

Залежно від сорту яблук можуть зберігатись від одного до трьох місяців.

Гарбуз

Багато хто думає, що гарбуз підходить тільки для пирогів, але це не так. Ці сезонні овочі можуть стати в нагоді для безлічі різних страв, і необов’язково солодких.

У магазині чи на ринку вибирайте гарбуза без дір чи плям і зберігайте його у прохолодному сухому місці. Якщо ви покладете гарбуз у вдале місце, вiн може зберігатися від 2 до 6 місяців.

Важливо! Цей матеріал має виключно загальноінформаційний характер і не може бути джерелом для самостійної постановки діагнозу або медичних рекомендацій. Він ґрунтується на актуальних та науково підтверджених дослідженнях у медичній сфері. Однак, якщо вам потрібний точний діагноз або медична консультація, рекомендуємо звернутися до лікаря. Ваше здоров’я – наш головний пріоритет!

Ви також можете дізнатися:

За матеріалами korisno.24tv.ua. фото: Гастроном

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції