Новини Одеси та Одеської області

Ідеальний кавун: який він?

Ідеальний кавун: який він?

Ну ось і серпень на порозі… А серпень у нас, як відомо – сезон кавунів. На жаль, херсонських кавунів у нас нині не буде, зате нам обіцяють свої, одеські. Так що поласувати цією смачною ягодою нам, сподіваємося, все ж таки вдасться.
Але як часто буває, що, здавалося б, привабливий на вигляд кавун виявляється недозрілим і несмачним. У той же час, цієї помилки легко уникнути. Напередодні кавунового сезону «Одеське життя» нагадує, як правильно вибрати стиглий та смачний кавун.

В першу чергу, щоб переконатися, що плід дійсно стиглий, зверніть увагу на колір його шкірки. У стиглої ягоди сильний та послідовний візерунок смуг. Зелені частини мають бути насиченого темного кольору, а бліді – світло-жовтими.

При цьому бажано вибирати кавуни, які виглядають тьмянішими, адже дуже блискучі ягоди можуть виявитися недозрілими.

Потім знайдіть на шкірці кавуна польову пляму. Ця тьмяна частина показує, що ягода лежала на землі, доки дозрівала. Її колір має бути кремово-жовтим або навіть майже помаранчевим. Якщо ж колір плями білий або жовтий, краще вибрати інший кавун.

Вибір стиглого кавуна

Наступне, що потрібно зробити при виборі кавуна – оглянути його стебло. У ягоди, яка мала достатньо часу на дозрівання, він сухий жовто-коричневого кольору. Якщо ж «ніжка» залишилася зеленою, це може свідчити про те, що кавуну не вистачає смаку та солодощі.

Ще один вкрай дієвий спосіб точно всім відомий: постукайте по плоду і послухайте звук. Якщо звук глибокий і порожній, в кавуні багато води, тобто він заспівав. Якщо ж звук щільний – шкірка надто товста, а ягода ще не дозріла.

Також якщо ви оберете найважчий кавун, у вас є більше шансів взяти ідеально стиглий плід. Зверніть увагу і на форму: якщо він круглий і рівномірний, швидше за все, він буде ароматнішим. Овальні плоди водянисті і не такі солодкі.

І, нарешті, купуйте кавуни в сезон, адже в інші пори року він уже не матиме того смаку та набору корисних якостей.

Нагадаємо, аграрії Одеської області відвели під баштанні культури 3200 га землі, з них 2500 га – під кавуни, а решта – під медові одеські дині.

Вас також може зацікавити:

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції