Пестициди: що нам треба знати?
На думку нутріціолога, чутливе травлення, псевдоалергія та непереносимість продуктів є наслідком надто великого навантаження на наш організм пестицидів та інших елементів, які використовують при вирощуванні овочів та фруктів. У зв’язку з цим Анастасія Голобородько радить дотримуватися наступних порад при виборі продуктів:
- вивчіть список найбрудніших продуктів і намагайтеся купувати їх нечасто, особливо якщо на них не сезон і виробник не вселяє вам довіри;
 - частіше вибирайте локальні сезонні та органічні продукти;
 - миття продуктів звичайною водою видаляє 40-42% пестицидів, які можуть бути в шкірці овочів або фруктів;
 - невелика кількість пестицидів не така страшна, порівняно з тією користю, яка є в фруктах та овочах;
 - кількість пестицидів у всіх країнах досить жорстко регулюється і рідко перевищує норми.
 
Фахівець зазначає: незважаючи на те, що це дослідження проводиться у Штатах, практика показує, що цим списком можна скористатися і в Європі.
«Найбрудніші» та «найчистіші» овочі та фрукти
Ці дослідження американських учених показують рівень забруднення продуктів за сезон 2022 року.
Найбільш «брудні» продукти:
- полуниця;
 - шпинат;
 - листова зелень;
 - нектарини;
 - яблука;
 - виноград;
 - солодкий перець;
 - черешня;
 - груші;
 - персики;
 - селера;
 - томати.
 
«Найчистіші» продукти:
- авокадо;
 - кукурудза;
 - ананас;
 - цибуля;
 - папайя;
 - зелений горошок (заморожений);
 - спаржа;
 - броколі;
 - капуста;
 - ківі;
 - манго;
 - гриби;
 - диня;
 - мускатна диня.
 
Вас також може зацікавити:
- Чим корисна кориця?
 - Чи можна фаст-фуд кожен день?
 - Чим потрібно харчуватися, щоб дожити до 100 років.
 
        Запитати AI:
        
        
        
    
    	
			

