Продукты с пестицидами

Пестициди: що нам треба знати?

Шукаємо менеджера з продажу реклами

На думку нутріціолога, чутливе травлення, псевдоалергія та непереносимість продуктів є наслідком надто великого навантаження на наш організм пестицидів та інших елементів, які використовують при вирощуванні овочів та фруктів. У зв’язку з цим Анастасія Голобородько радить дотримуватися наступних порад при виборі продуктів:

  • вивчіть список найбрудніших продуктів і намагайтеся купувати їх нечасто, особливо якщо на них не сезон і виробник не вселяє вам довіри;
  • частіше вибирайте локальні сезонні та органічні продукти;
  • миття продуктів звичайною водою видаляє 40-42% пестицидів, які можуть бути в шкірці овочів або фруктів;
  • невелика кількість пестицидів не така страшна, порівняно з тією користю, яка є в фруктах та овочах;
  • кількість пестицидів у всіх країнах досить жорстко регулюється і рідко перевищує норми.

Фахівець зазначає: незважаючи на те, що це дослідження проводиться у Штатах, практика показує, що цим списком можна скористатися і в Європі.

«Найбрудніші» та «найчистіші» овочі та фрукти

Ці дослідження американських учених показують рівень забруднення продуктів за сезон 2022 року.

Найбільш «брудні» продукти:

  • полуниця;
  • шпинат;
  • листова зелень;
  • нектарини;
  • яблука;
  • виноград;
  • солодкий перець;
  • черешня;
  • груші;
  • персики;
  • селера;
  • томати.

«Найчистіші» продукти:

  • авокадо;
  • кукурудза;
  • ананас;
  • цибуля;
  • папайя;
  • зелений горошок (заморожений);
  • спаржа;
  • броколі;
  • капуста;
  • ківі;
  • манго;
  • гриби;
  • диня;
  • мускатна диня.

Вас також може зацікавити:

Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі