Новини Одеси та Одеської області

В Одесі шанувальники Пушкіна влаштували цькування філологині після її інтерв’ю «Одеському життю» (Відео)

В Одесі шанувальники Пушкіна влаштували цькування філологині після її інтерв’ю «Одеському життю» (Відео)

Кандидатка філологічних наук і доцентка Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова Ірина Нечиталюк в інтерв’ю «Одеському Життю» розповіла про те, як російський поет Олександр Пушкін ставився до України. Після цього шанувальники Пушкіна вирішили влаштували цькування опонента.

Про це на своїй facebook-сторінці розповіла одеситка, активістка та блогерка, Олена Балаба, яка виступає за демонтаж усіх імперських і радянських символів в Одесі, зокрема й пам’ятника Пушкіну.

За її словами, так звані «пушкіністи» в соцмережах застосовують тактику «доведення до абсурду»: буквально пишуть, що Ірина Нечиталюк «прийде і знесе пам’ятник творцеві мови есперанто Лазарю Заменгофу, який стоїть у нас в Одесі у дворику на Дерибасівській».

Нагадаємо, що приводом для цькування стала розмова журналістки нашого видання Діани Федотової з вченою та викладачем ОНУ ім. Мечнікова Іриною Нечиталюк. Відео було опубліковано на YouTube-каналі “Одеського Життя”.

Олена Балаба стала на захист Ірини:

Зазвичай чорні піарники це використовують для політиків, а тут почали знущання над світлою Ірою, яка викладає, активно займається просвітницькою діяльністю.

Активістка зазначила, що булінгом філологині займаються ті самі люди, які в минулому цькували і її за спалення «георгіївської стрічки» на «вічному вогні» у 2014-му році.

Читайте також: Чи потрібен Пушкін в Одесі: опитування одеситів про знесення пам’ятника (відео)

Нагадаємо, в Одесі не вщухають пристрасті з приводу деколонізації. Голова Одеської обладміністрації Олег Кіпер видав відповідне розпорядження і зобов’язав мерію Одеси демонтувати погруддя Пушкіна і ще 18 пам’ятників. Але в мерії це виконувати не поспішають. Адже пам’ятник Пушкіну перебуває в охоронній зоні ЮНЕСКО. І, щоб демонтувати його, міськрада має отримати відповідь від цієї організації.

Редакція “Одеського Життя” не підтримує буллінг у соцмережах і просить усіх бути взаємоввічливими, навіть якщо ваші думки щодо складних питань різняться.

 

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
1 Коментар
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
Віктор
Віктор
3 годин тому назад

Назва міста “Одеса” є суто колоніальною спадщиною від царської росії. Від також варто позбавитися та відновити історичну справедливість. Зокрема, повернути цьому місту одну з його назв, які воно мало з часів його заснування за понад 300 до того часу, як було захоплено Московіє: Хаджибей, Коцюбіїв, Адес або його найпершу назву.

Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції