Новини Одеси та Одеської області

Варені чи смажені: як приготувати яйця з максимальною користю для здоров’я

Варені чи смажені: як приготувати яйця з максимальною користю для здоров’я

Полюбляєте починати ранок з яєчні, омлету або яєць некруто? Так, яйця — продукт безумовно корисний і, до того ж є чудовою частиною добре збалансованої дієти. Але чи відомо вам, що деякі способи приготування яєць корисніші за інші?

Цей продукт точно є в холодильнику більшості українців, попри те, що ціни на яйця останнім часом досить нестабільні.

Так, яйця можуть стати чудовим доповненням до вашого раціону, якщо ви правильно виберете продукт, приготуєте його і з’єднаєте з іншими корисними інгредієнтами — вони містять не тільки чимало жирів, мінералів і вітамінів, а і є повноцінним джерелом білка. Утім, це не означає, що їх можна вживати в будь-якому вигляді.

Щоб переконатися, що яйця придатні для вживання, потрібно перевірити їхню якість ще в магазині. Відкрийте коробку і переконайтеся, що на яйцях немає видимих тріщин, а також перевірте дату пакування, щоб не купити прострочений продукт.

Як не варто вживати яйця

Не варто пити сирі яйця, адже в цьому разі є ризик роздобути чимало бактерій сальмонели, що можуть призвести до неприємного та небезпечного захворювання.

Ще одне загальне правило, про яке слід пам’ятати — якщо яйце пахне дивно, його точно не слід використовувати. А ось яйця з червоною плямою на жовтку багатьох лякають, але все ж таки цілком придатні для вживання (звісно, не в сирому вигляді).

Як отримати від яєць максимум користі

Тим часом найкращий спосіб отримати від яєць максимум корисних речовин — відварити їх. Одне з досліджень показало, що варіння яєць допомагає організму легше засвоювати та перетравлювати білок. Водночас слід пам’ятати, що якщо ви варите яйця досить довго, це допоможе вбити всі бактерії на них, але якщо ви їх перетравите, це також знищить важливі поживні речовини. Не забувайте: приготування яйця некруто відбувається протягом 3-5 хвилин (при цьому яйця можна класти не в холодну, а в киплячу воду), а яйце круто вариться не більше 7-10 хвилин — цього часу цілком достатньо, щоб жовток затвердів.

Непоганий варіант — яйця-пашот або яєчня, підсмажена на низькій температурі. Але якщо ви використовуєте занадто сильний вогонь, це може призвести до втрати поживних речовин і пошкодження деяких здорових властивостей продукту.

Важливо! Цей матеріал має виключно загальноінформаційний характер і не може бути джерелом для самостійної постановки діагнозу або медичних рекомендацій. Він ґрунтується на актуальних та науково підтверджених дослідженнях у медичній сфері. Однак, якщо вам потрібний точний діагноз або медична консультація, рекомендуємо звернутися до лікаря. Ваше здоров’я – наш головний пріоритет!

Ви також можете дізнатися:

Джерело: korisno.24tv.ua

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції