Новини Одеси та Одеської області

Як вибрати «правильну» ковбасу, а не підробку

Як вибрати «правильну» ковбасу, а не підробку

Ковбаса – не тільки смачний, а й дуже популярний у нас продукт: адже без неї багато хто не уявляє свого сніданку, та й для швидкого перекушування бутерброди з ковбасою цілком підходять. А якщо продукт має попит, то, на жаль, і підробок, в яких, як кажуть, м’ясом і не пахне, ох, як багато. А ковбаса зараз дуже недешева. Як відрізнити справжню ковбасу від фальсифікату, щоб не викидати гроші на вітер?

З чого роблять ковбасу

За стандартом якості ковбаса – продукт, основна частина якого складається з м’яса, спецій та смакових добавок. Однак із розвитком технологій з’явилася можливість імітувати м’ясо. Така ковбаса може містити крохмаль, соєвий білок та інші інгредієнти.

Згідно з державним стандартом, залежно від кількості м’яса, що міститься у ковбасі, ці вироби розподіляють на сорти. Так, ковбаси вищого ґатунку мають містити 100% м’ясної сировини, з якої 50% м’яса має бути також вищого ґатунку. Тому така ковбаса найдорожча.

У той же час у магазинах і на ринках нерідко можна зустріти ковбасу, яка значно нижча від ціни м’яса, і тут виникає питання про якість продукту. Адже ковбаса, що манить низькою ціною, – це продукт із сукупністю жирної сировини, емульгаторами та стабілізаторами, приправленими ароматичними добавками та барвниками. Сюди також часто додають манну та рисову крупу, кристалічну глюкозу, ароматизатори м’яса та ін.

ковбаса

Особливої шкоди такий продукт здоров’ю не завдасть, але й толку від нього не буде. І про корисне та збалансоване харчування з таким фальсифікатом можна забути.

Читайте також: Повільний вбивця: чим небезпечний бутерброд з ковбасою та сиром?

Як вибрати якісну ковбасу

Є кілька відмінних ознак справжньої корисної ковбаси, за якими ви зможете вибрати натуральний та смачний продукт.

Уважно читайте склад продукту

Справжня ковбаса містить м’ясо: свинину, яловичину чи курку. Також у ній містяться сало, спеції та інші натуральні складові. У сфальшованому продукті може бути велика кількість добавок, штучних ароматизаторів і консервантів.

Зверніть увагу на зовнішній вигляд ковбаси

Як виглядає справжня ковбаса? Свіжий продукт – апетитно, з гарною текстурою та багатошаровим складом. Її поверхня гладка, без дефектів, а колір варіюється від світло-рожевого до темно-червоного або коричневого. Це залежить від технології приготування продукту та м’яса, з якого виготовлена ковбаса. Якщо нарізати справжню ковбасу, у неї візуально чіткі відокремлені шари м’яса та жиру.

Як пахне справжня ковбаса

Також зверніть увагу на запах ковбаси – справжній м’ясний продукт матиме характерний смак та аромат м’яса та спецій. Аромат справжньої ковбаси можна відчути навіть на відстані. А ось фальсифікат, навпаки, матиме штучні сторонні запахи.

Ви також можете дізнатися:

За матеріалами ТСН, фото UAinfo

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції