Новини Одеси та Одеської області

Як розморозити м’ясо швидко і правильно – цих хитрощів ви точно не знали

Як розморозити м’ясо швидко і правильно – цих хитрощів ви точно не знали

У багатьох буває ситуація, коли з вечора ви забули викласти м’ясо з морозилки і на час приготування обіду воно все ще не розморозилося. Або до вас несподівано мають нагрянути гості, а частування в морозильній камері… Як розморозити м’ясо за 10-15 хвилин, але так, щоб його смак не постраждав, дізнаєтесь із нашої публікації.

Розморожуємо м’ясо за 5-10 хвилин

Вам знадобиться герметичний пакет, дві каструлі та гаряча вода. М’ясо кладемо в герметичний пакет, що закривається (наприклад, для заморожування). Поставте одну каструлю дном угору в кухонній раковині, а зверху покладіть пакет з м’ясом. Зверху на м’ясо поставте каструлю із гарячою водою. Тиск та тепло допоможуть дуже швидко розморозити м’ясо.

Як розморозити м’ясо за 10-15 хвилин

Вам знадобиться тарілка і мікрохвильова піч. Кладемо м’ясо на тарілку, ставимо режим розморожування і відправляємо тарілку в мікрохвильову піч на 10 хвилин.

Періодично перевіряємо, як триває процес. Якщо потрібно, перевертаємо. Швидкість залежить від розміру м’яса, тому цей варіант рекомендується для невеликих шматків.

Розморожування м’яса за 15-20 хвилин

Швидко розморозити м’ясо можна маринуванням. Кислотність швидко підніме температуру і це сприятиме швидкому розморожуванню.

Налийте в ємність теплу воду і додайте трохи оцту (три столові ложки). Покладіть м’ясо у воду і дайте йому просочитися. Переверніть 2-3 рази, щоб воно повністю просочилося водою з оцтом. Дайте м’ясу постояти в ємності з гарячою водою кілька хвилин.

Читайте також: Як може нашкодити м’ясна пінка?

Розморожуємо м’ясо за 1 годину

Наповніть велику миску холодною водою. Покладіть м’ясо у водонепроникний пакет. Зануріть його у воду. Використовуйте тарілку або інший важкий предмет для придушення м’яса. Воно має повністю зануритися у воду.

Цей варіант підходить для певних шматків м’яса – курячих грудок, свинячих відбивних або фаршу.

Розморожування м’яса: поширені помилки

  • Не варто залишати м’ясо відтавати за кімнатної температури на кухні – це шкідлива і потенційно небезпечна звичка. Є ризик зростання бактерій, і ваші продукти можуть швидко зіпсуватися. Тим більше, що при кімнатній температурі м’ясо відтаватиме дуже довго, що в рази підвищує ризик зараження бактеріями;
  • Не варто розморожувати м’ясо у воді без використання герметичного пакету – м’ясо вбере рідину і стане водянистим;
  • Не можна залишати розморожуватися м’ясо на ніч у воді – до ранку  воно буде заражене бактеріями.

Ви також можете дізнатися: Як вибрати правильну ковбасу, а не підробку

Скільки розморожується м’ясо

Розморожування у холодильнику зазвичай вимагає більше часу. Можна поставити на ніч, а можливо доведеться чекати і довше – все залежить від розміру шматків і типу м’яса. Наприклад, реберця, можуть розморожуватися до 24 годин.

Деякі види м’яса можна зовсім не розморожувати або починати готувати тоді, коли воно розмерзло зовсім небагато. Це стосується стейків, свинячих відбивних, яловичого фаршу або курячої грудки. При приготуванні вони стануть навіть смачнішими. А ось шматки свинини чи курки так готувати не варто – вони можуть залишитися всередині сирими.

Ще статті на тему:

За матеріалами rbc.ua, фото: 24 канал

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції