Часто для приготування салатів чи інших страв нам необхідно відварити картоплю у мундирі. І як часто це займає набагато більше часу, ніж хотілося б. Тим часом є нехитрий спосіб прискорити цей процес. А допоможе нам у цьому… звичайна зубочистка.
Як ви зрозуміли, це черговий кухонний лайфхак, якими ділиться зі своїми читачами «Одеське життя».
Перед тим, як відправити бульбу в киплячу воду, просто проткніть його зубочисткою в декількох місцях. І завдяки маленьким дірочкам, які з’являться, картопля звариться набагато швидше. Як було відмічено, час варіння картоплі, шкірка якої була пошкоджена зубочистками, зменшується на 10-15 хвилин, а це, погодьтеся, іноді досить критично.
Читайте також: Готуємось до зими: як правильно зберігати картоплю у квартирі
Чому ж для цієї мети потрібна саме зубочистка? Дехто вважає, що замість зубочистки картоплю можна проколоти вилкою або ножем. Так, і в цьому випадку картопля звариться швидше, але використовувати його для салату, наприклад, ви навряд чи зможете. Чому?
Справа в тому, що дірки від вилки і тим більше від ножа виходять занадто великими, через що під шкірку овочів потрапить занадто багато рідини. Тому картопля стане рідкою і може сильно розваритися.
Якщо ж у вас не опинилося під рукою зубочистки, є ще один спосіб прискорити варіння картоплі: покладіть у каструлю невеликий шматочок вершкового масла. Коли він розплавиться від високої температури, утворює на поверхні води пінку, яка перешкоджатиме випаровуванню. В результаті нагрівання відбудеться інтенсивніше, а картопля відвариться швидше.
Ви також можете дізнатися:
- Як може зашкодити м’ясна пінка?
- Що в жодному разі не можна розігрівати в мікрохвильовій печі;
- Як приготувати правильну яєчню?
Джерело: ТСН, фото: Лайфхакер