Новини Одеси та Одеської області

Як приготувати макарони, щоб не злипалися: 3 поширені помилки

Як приготувати макарони, щоб не злипалися: 3 поширені помилки

Здавалося б, що може бути простіше, як зварити макарони? На перший погляд, із цим завданням під силу впоратися лажі людині, далекій від тонкощів «високої кухні». Тим не менш, «на виході» у багатьох чомусь виходить не апетитна і смачна страва, а в кращому випадку макаронна каша, а в гіршому – і грудка тіста, що зовсім злиплася. Що ми робимо не так?

«Одеське життя» продовжує ділитися кухонними хитрощами та корисними порадами. І сьогодні ми розповімо, які поширені помилки багато хто з нас припускає при варінні макаронів.

За словами експертів з виробництва макаронних виробів, у всьому світі любителі макаронів зазвичай допускають три основні помилки.

Помилка 1. Мало води

Перша помилка, яку часто допускають люди під час приготування макаронів – недостатня кількість води при варінні.

Якщо варити макарони в невеликій кількості води, то крохмаль від макаронів розчиняється у воді і, при малій кількості рідини, його концентрація перетворює воду на в’язку кашу, а макарони починають злипатися.

Правильне співвідношення при варінні макаронних виробів – від 500 мл до 1 літра води на кожні 80-100 г макаронів. Для цього використовуйте великий посуд з високими стінками.

Читайте також: Як правильно варити пельмені: ви здивуєтеся

Помилка 2. Покласти макарони в каструлю перед закипанням

Ще одна поширена помилка – додавати макарони до каструлі до закипання води.

Якщо додати макарони у воду, перш ніж вона закипить, вони почнуть склеюватися. Справа в тому, що молекули води рухаються недостатньо швидко в не закипілій воді, а крохмаль уже почав виділятися.

Помилка 3. Забути перемішувати

Також не забувайте перемішувати макарони, щоб уникнути великої концентрації крохмалю.

Намагайтеся уникати таких помилок під час приготування макаронів, і тоді якість готової страви вас не розчарує. Але тут важлива ще одна умова: якість виробів.

Ви також можете дізнатися: Кулінарні хитрощі: як правильно додавати в пасту сир

Які макарони краще вибрати

І тут треба зазначити, що немає кращого варіанту, ніж макаронні вироби із твердих сортів пшениці. Так, якісні макарони з твердих сортів трохи дорожчі за звичайні, але навіть з урахуванням високої ціни, їх перевага незаперечна:

  • такі макарони мають низький глікемічний індекс, а отже не шкодять фігурі;
  • після них довго не виникає почуття голоду;
  • вони не розварюються і не злипаються, на відміну від дешевших сортів.

Ще матеріали на тему:

За матеріалами rbc.ua

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції