Новини Одеси та Одеської області

В Одесі протестують проти знесення пам’ятника Пушкіну

В Одесі протестують проти знесення пам’ятника Пушкіну

Уранці 30 вересня на проспекті Шевченка біля будівлі Одеської ОВА відбувся анонсований раніше мітинг проти перейменування вулиць і знесення пам’ятників.

На акції побували журналісти «Одеського життя».

Учасники акції виступали за збереження старих назв і проти демонтажу пам’ятників російським діячам культури, називаючи їх частиною історії Одеси. на їхню думку, історія Одеси тримається на людях, пам’ять про яких хочуть знищити.

«Знищуючи пам’ять, ми знищуємо Одесу», – каже один з учасників акції одеський журналіст Леонід Штекель.

«Репресії проти Пушкіна, Бабеля, Паустовського, Ільфа, Петрова, Висоцького – це злочин перед історією Одеси», – написано на його плакаті.

Читайте також: Чи потрібен Пушкін в Одесі: опитування одеситів про знесення пам’ятника (відео)

Організатори мітингу зазначили, що вже написали петиції в ОВА і ЮНЕСКО.

На місце проведення акції також прибули прихильники перейменувань. Як повідомляло «Одеське життя», сьогодні вранці на Приморському бульварі відбулася акція-перфоманс, під час якої активісти накрили бюст Пушкіна рожевим пакетом.

Нагадаємо, одразу 19 пам’ятників та пам’ятних знаків, серед яких два Пушкіни, Бабель та Висоцький, мають бути демонтовані згідно із розпорядженням ОВА від 26 липня 2024 року.

Це розпорядження мають реалізувати органи місцевого самоврядування. Одеська міська рада на засіданні виконкому озвучила протокол, за яким процедура демонтажу може розтягнутися на тривалий час.
Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції