Новини Одеси та Одеської області

Як пільговикам повернути заощаджені за комуналку гроші

Як пільговикам повернути заощаджені за комуналку гроші

У цьому році пільги на комуналку надаються лише грошима. Однак раніше пільги можна було отримати у готівковій та безготівковій формах. На рахунках тих, хто отримував їх у безготівковій формі й зумів заощадити, утворювалися залишки.

Минулого року, в умовах війни, що почалася, не всі змогли забрати свої гроші. Якщо по гроші ніхто не звернувся – їх повернули на рахунок Міністерства соцполітики. Нинішнього року уряд вирішив повернути ці гроші людям.

Раніше стало вiдомо, що подавати заяви можна до жовтня 2023 року. Але Пенсійний фонд, говорячи про терміни, уточнив – «до вересня 2023 року». Гроші виплачуватимуть лише за зверненнями пільговиків.

Для отримання невиплачених сум треба звернутися до найближчого відділення Пенсійного фонду і подати заяву у довільній формі. У заяві необхідно вказати дані пільгового посвідчення, паспорта (або свідоцтва про народження, тимчасового посвідчення громадянина України), ідентифікаційний номер, номер рахунку і назву банку, де відкрито рахунок.

У разі смерті пільговика гроші може отримати член сім’ї. Крім зазначених документів, у цьому разі знадобляться копії паспорта і коду померлого пільговика, а також свідоцтво про смерть.

Вас також може зацікавити:

Фото Слово i Дiло

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції