Новини Одеси та Одеської області

2021 року в Одесі з’явилися нові дорожні розв’язки: як вони виглядають зараз

2021 року в Одесі з’явилися нові дорожні розв’язки: як вони виглядають зараз

2021 запам’ятався одеситам оновленням багатьох дорожніх розв’язок та появою інших дорожніх «фішок». Ми перевірили, в якому стані вони зараз.

Що з’явилося новенького у 2021 році

Найбільшою дорожньою інновацією стала поява турбокілець – перехресть із круговим рухом, що реалізується за особливою схемою, коли водії заздалегідь займають певні смуги і потім швидко та безперешкодно проїжджають таке коло.

Такі кругові перехрестя облаштували на перехресті вулиці Заболотного та проспекту Добровольського, на 7 станції Люстдорфської дороги, на майдані Незалежності та на майдані Дерев’янка.

А от на площі Толбухіна круговий рух навпаки прибрали, без цього не вдавалося організувати там повноцінні велосмуги та велопереїзди.

Ну і ще помітна фішка, що здивувала водіїв: поява на деяких перехрестях у центрі Одеси вафельної розмітки, це коли вся площа перехрестя розмальована жовтими діагональними смугами, на яких заборонено зупинятися автомобілям. Мета такої розмітки – щоб під час пробок перехрестя не захаращувалося автомобілями, що не встигли проїхати на свій сигнал світлофора.

Який стан оновлених перехресть зараз

Мабуть, найзначнішим і найгучнішим було відкриття турбокільця на перехресті вул. Заболотного та проспекту Добровольського. Там інтенсивний рух фур, які захаращували перехрестя та руйнували асфальт. Турбокільце мало вирішити ці проблеми. І спочатку здавалося, що розрахунки виявилися вірними. Але впоратися з перевантаженими фурами виявилося не під силу навіть турбокільцю. Асфальт розбився, покрився ямами, розмітка стерлася і тепер це перехрестя яке завгодно, тільки не «турбо». Повернути цю гучну приставку коло на Заболотного зможе лише після ремонту дорожнього покриття.

В інших місцях ситуація краща. Це і зрозуміло, фури там не їздять, тому асфальт зберігається набагато краще.

Хіба де-не-де не завадило б оновити розмітку. Особливо на площі Толбухіна. Там із нею були проблеми із самого початку – на пластифікатор, яким наносили смуги, налипали пил та бруд, тому розмітку було погано видно.

А ось із «вафельною» розміткою вийшов провал. Смуги досить швидко стерлися, ніби їх не було, а оновлювати міські служби цю розмітку не поспішають. Як і ремонтувати турбокільце на Заболотного.

Ще новини Одеси про дорожню інфраструктуру:

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції