Якщо вам набридло звичайне картопляне пюре, спробуйте приготувати його незвичайний варіант. Страву можна подати з м’ясом, рибою або овочами.
Пюре пікантне
ІНГРЕДІЄНТИ:
- картопля – 6 шт.,
- олія оливкова – 3 ст. ложки,
- гірчиця – 1 ч. ложка,
- сік лимонний – 1/2 ст. ложки,
- часник – 2 зубчики,
- зелена цибуля – 0,3 пучка,
- сіль, перець – за смаком.
ПРИГОТУВАННЯ. Картоплю відварити до готовності (у підсоленій воді), злити воду та зробити пюре. Заздалегідь підготувати соус-заправку: з’єднати оливкову олію, гірчицю, додати лимонний сік і подрібнений часник. Все добре збити до однорідної консистенції. Додати соус у гаряче картопляне пюре, перемішати та посипати зеленою цибулею.
Пюре з сиром у горщику
ІНГРЕДІЄНТИ:
- картопля – 1,5 кг,
- сир твердий – 200 г,
- яйце – 1 шт.,
- молоко – 150 мл,
- масло вершкове – 80 г,
- мускатний горіх – за смаком
ПРИГОТУВАННЯ. Картоплю почистити і крупно нарізати. Відварити у підсоленій воді до готовності та злити рідину. Додати вершкове масло, молоко, яйце та тертий сир. Приправити за смаком. Змастити горщик маслом, додати пюре. Зверху викласти маленькі шматочки вершкового масла. Відправити в розігріту до 200°С духовку на 20-30 хвилин.
Пюре з цвітною капустою
ІНГРЕДІЄНТИ:
- картопля – 6 шт.,
- цвітна капуста – 1/2 качана,
- масло вершкове – 50 г,
- сіль та зелень – за смаком.
ПРИГОТУВАННЯ. Картоплю почистити і крупно нарізати. Цвітну капусту розібрати на суцвіття. Скласти всі овочі в каструлю, залити водою, посолити та відварити до готовності. Злити рідину, потім додати молоко та вершкове масло, розім’яти пресом до отримання пюре. Зверху посипати дрібнорубаною зеленню.