Ці варіанти страв із квасолею чудово доповнять будь-який сімейний обід або вечерю. “Одеське життя” розповість, як готувати.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- квасоля – 1 скл.,
- цибуля – 2-3 шт.,
- часник – 3 зубчики,
- олія, сіль та чорний перець – за смаком.
ПРИГОТУВАННЯ. Квасолю замочити проти ночі. Набряклу квасолю залити водою і варити на маленькому вогні до м’якості близько години. Потім більшу частину води злити, залишивши на дні каструлі половину склянки відвару – він знадобиться для приготування квасоляного пюре. Зняти каструлю з вогню. Цибулю очистити, подрібнити і підсмажити до золотистого відтінку на олії. Квасолю з відваром збити у пюре. Додати смажену цибулю разом з олією. Вичавити часник, посолити та поперчити. Добре перемішати і намазати на хліб.
Квасоля з фаршем
ІНГРЕДІЄНТИ:
- фарш – 400 г,
- консервована квасоля – 400 г,
- томат або кетчуп – 100 г,
- цибуля – 1 шт.,
- перець солодкий – 1 шт.
- часник – 2 зубчики,
- олія, цукор, сіль та спеції – за смаком.
ПРИГОТУВАННЯ. Цибулю очистити і нарізати кубиками. Розігріти у сковороді трохи олії та пасерувати цибулю. Солодкий перець та часник нарубати дрібним кубиком. Закинути до цибулі та обсмажувати все разом ще п’ять хвилин. Відправити в сковороду фарш і обсмажити. Додати томат, сіль, спеції та трохи цукру. Накрити кришкою і тушкувати 20 хвилин, час від часу помішуючи. Додати консервовану квасолю. Акуратно перемішати та прогріти все разом ще п’ять хвилин. Готову страву посипати рубаною зеленню.
Суп із квасолею
ІНГРЕДІЄНТИ:
- квасоля – 200 г,
- свинина – 250-300 г,
- картопля – 5 шт.,
- цибуля – 1 шт.,
- морква – 1 шт.,
- часник – 2-3 зубчики,
- вода – 1-1,5 л,
- лавровий лист, олія, сіль та приправи – за смаком.
ПРИГОТУВАННЯ. Квасолю замочити проти ночі. Свинину нарізати середніми шматочками, картоплю – невеликими кубиками. Цибулю подрібнити, моркву натерти на великій тертці. Часник пропустити через прес. У сковороді розігріти олію на середньому вогні. Протягом чотирьох хвилин обсмажити цибулю з морквою та часником. Покласти квасолю в каструлю разом зі свининою та залити водою. Варити приблизно 35-45 хвилин. Засипати картоплю, посолити та залишити на вогні на 10–15 хвилин. Після цього додати овочеву засмажку з лавровим листом і готувати ще 5-10 хвилин.