Новини Одеси та Одеської області

Каша-ляпа: рецепт приготування традиційної страви Кодимщини

Каша-ляпа: рецепт приготування традиційної страви Кодимщини

Каша-ляпа – це традиційна страва села Пиріжна, без якої не обходиться жоден обряд чи культурне зібрання.

Ця унікальна каша надзвичайно смачна. Пропонуємо рецепт на велику порцію, як для родинного свята.

Покроковий рецепт

  1. У 20-літровий казан налити 5 літрів води.
  2. Покришити 5 цибулин.
  3. Додати 5 цибулин, прив’ялених на пательні. 
  4. Дати покипіти 10 хвилин. 
  5. Насипати 2,5 літрові банки рису і варити майже до готовності при постійному помішуванні. 
  6. Налити 10 літрів свіжого коров’ячого молока. Довести до кипіння. 
  7. Додати: пів кіло вершкового масла, півлітра сметани, посолити та додати 2 столові ложки смальцю. 
  8. Варити 2-3 години при постійному помішуванні кописткою.

Подача на стіл

При подачі на стіл страву поливаємо шкварками з салом і смаженою цибулею.

Вперше спробувавши цю кашу на еко-етнофестивалі «Кодима-фест», одеські журналісти жартували: «Якщо ти не пробував «ляпу», то ти не був на Кодимщині».

Тож як будете подорожувати Шпаковим шляхом, завітайте до села Пиріжна і обов’язково скуштуйте традиційну страву цієї місцини.

Рецептом поділилася директорка Пиріжнянського будинку культури Людмила Чудак.

Читайте також:

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції