Чи шкідлива піца?

Шукаємо менеджера з продажу реклами

Піца – це традиційна італійська страва, запечений коржик з тіста завтовшки 3-4 мм з начинкою, що укладається зверху.

За словами дієтолога, якщо почитати історію піци, ми можемо зрозуміти, що спочатку це була цілком здорова їжа: борошно твердих сортів пшениці, сіль, вода+оливкова олія та начинка, куди завжди йшли томати, пряні трави (орегано, базилік), сир моцарелла, пекорино романо чи пармезан, каперси, оливки, анчоуси, морепродукти або шинка, гриби та томатний соус.

«Тепер питання: що з цих інгредієнтів нагадує вам «сміттєву їжу»? А як же піца з беконом, ковбасою та пепероні? А це вже американська інтерпретація, яка з’явилася після імміграції італійців у США», – зазначає Сніжана Ворошилова.

Таким чином, напрошується висновок: усе залежить від начинки, яку кладуть у цю ароматну випічку.

Як вибрати «правильну» піцу

Фахівець дає такі поради:

  • не забувайте про те, що при замовленні піци ви можете змінювати складові: додавати подвійні томати, міняти ковбасу на курку чи телятину, додавати солодкий перець, гриби та інші інгредієнти, яких не вистачає на ваш смак;
  • вибирайте піцу на тонкому тесті;
  • не беріть варіанти з ковбасою, беконом, шинкою, сардельками, картоплею фрі;
  • якщо піца не містить томатів, овочів, зелені – додавайте їх додатково, адже томатами піцу не зіпсуєш.

Ви також можете дізнатися:

Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі