Надія Вихватенко з села Маловасилівка Любашівської громади днями, пройшовшись заповідними грибними місцями Троїцького лісу, під товстим килимом опалого листя відшукала лише кілька маслюків. Вона розповіла, що свій грибний сезон завершила в середині грудня, але якщо така аномально тепла погода протримається довше, то, можливо, й грибочки полізуть!
Читайте також: Чому аграрій з Любашівки боїться «голих» морозів?
Жінку, яка має шістьох дітей та семеро онуків, до грибної справи привчила її свекруха Людмила ще двадцять років тому, коли молодята перебралися у село. Також навчила маринувати грибочки. Частину виробленої продукції Надія продає, адже для великої родини це вагомий прибуток до сімейного бюджету – її чоловік помер молодим, а у селі важко знайти роботу.
Жодне родинне свято Вихватенків не обходиться без смачних, власноруч зібраних в екологічно чистому місці та приготовлених за сімейних рецептом, маринованих грибочків. Смакують вони і зятю пані Надії, який захищає Батьківщину і охоче привозить побратимам тещину смакоту.
Ще на тему: Рибні консерви із кодимської рибки поїхали з Познанки до фронтовиків
Всім бажаючим, хто хоче маринованих грибочків, господиня Надія Вихватенко пропонує свій класичний рецепт.
Рецепт маринованих грибів від Надії Вихватенко
Щоб вийшло 6 півлітрових банок, потрібно відро маслюків – приблизно три з половиною кілограми.
Інгредієнти для маринаду:
- вода – 2 л;
- оцет – 300 мл;
- сіль – 2 ст.л.;
- цукор – 2 ст.л.;
- чорний перець горошком – 12-15 шт.;
- перець духмяний – 10-12 шт.;
- гвоздика – 6-7 шт.;
- лавровий лист – 8-9 шт.
До води додаємо оцет, сіль та цукор. Потім кладемо гвоздику, перець чорний горошком і духмяний, лавровий лист.
Суміш доводимо до кипіння. Гриби чистимо і варимо 10 хвилин. Потім промиваємо в холодній воді, кладемо у маринад і варимо ще 15 хвилин та консервуємо.
Смачного!
Вас також зацікавить:
- Рецепти з бабусиної скрині або як створити вдома свято за допомогою випічки;
- Як на Одещині готують капусту зі шкварками: особливий рецепт та секрет приготування;
- Гарбуз у сметанному соусі з часником: рецепт простої та дуже смачної страви.