Новини Одеси та Одеської області

Два порти Одеської області лідирують за прибутком серед держпідприємств

Два порти Одеської області лідирують за прибутком серед держпідприємств

Морський торговельний порт Чорноморськ та Ізмаїльський морський торговельний порт потрапили в топ-5 найприбутковіших держпідприємств України за результатами 2023 року.

Про це стало відомо з даних, зазначених на Opendatabot.

Аналітики зазначають, що Чорноморський торговельний порт продемонстрував найбільше зростання прибутку, який за рік підвищився в 26 разів: з 37,2 млн до 986 млн грн.

Також до п’ятірки найприбутковіших держпідприємств увійшов Ізмаїльський морський торговельний порт. Його дохід сягнув 2,71 млрд грн, а прибуток – 1,01 млрд грн. Це найбільший показник в Одеській області.

Водночас найприбутковішим підприємством України є «Ліси України» – 2,8 млрд грн.

Зазначимо, що потік зернових суден через порти Одеської області є бажаним поштовхом для відновлення економіки України з огляду на втрати від війни. А морський експорт зерна з країни повернувся майже до довоєнного рівня.

Читайте також: В Одеській області розслідують справу про 12-мільйонний хабар у порту “Чорноморськ”

Так, з січня по квітень поточного року порти Одещини обробили 37,7 млн тонн різних вантажів, повідомили в Адміністрації морських портів України. Це в 1,7 раза більше, ніж за аналогічний період минулого року – тоді було оброблено всього 22 мільйони тонн.

Вантажообіг шести діючих українських портів за квітень становив 9,9 млн тонн, що майже вдвічі перевищує минулорічний показник, а порти Великої Одеси експортували 7,7 млн тонн, з яких понад п’ять мільйонів – продукція українських аграріїв.

Зерно залишається основною продукцією експорту – у квітні відвантажено близько 6,3 млн тонн, що в 1,6 раза більше, ніж за квітень минулого року.

 

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції