Новини Одеси та Одеської області

До Дунайського біосферного заповідника привезли водяних буйволиць із Закарпаття

До Дунайського біосферного заповідника привезли водяних буйволиць із Закарпаття

Шість водяних буйволиць із Закарпаття оселилися на острові Єрмаків у дельті Дунаю, щоб збагатити генофонд місцевого стада буйволів.

Про це повідомляє Rewilding Ukraine.

Тварини приїхали з долини річки Тиса, де їх зібрав із місцевих ферм і опікувався ними еколог та активіст із Німеччини Мішель Якобі.

Буйволиць перевезли на острів Єрмаків на баржі.

Читайте також: Одеська область: олені та лані допоможуть боротися із природними пожежами (фото)

6 самок водяних буйволів доповнять наявне стадо, яке вже добре адаптувалося до природи дельти Дунаю та щороку поповнюється малюками. У майбутньому воно слугуватиме «банком» буйволів для їхнього розселення на інші території дельти.

Біорізноманіття на острові Єрмаков

Острів Єрмаков було відновлено до природного стану близько 10 років тому і наразі він є однією з найбагатших за біорізноманіттям територій Дунайського біосферного заповідника.

Водяні буйволи оселилися на острові Єрмаков у Дунайському біосферному заповіднику 2019 року. Вони допомагають відновити процес природного випасу, створюють мозаїчні ландшафти, сприяючи збагаченню біорізноманіття острова, і також, приваблюють туристів. Близько 50 років тому буйволи мешкали в дельті Дунаю, тож нині вид повертається в регіон.

Фахівці Rewilding Ukraine кажуть, що ці тварини є справжніми архітекторами ландшафту. Вони добре пристосовані до вологих умов і жорсткої рослинності, раціон водяних буйволів містить навіть молоду тростину.

Буйволи риють ґрунт, залишають послід, створюють калюжі, що дає простір для існування багатьом комахам, земноводним та іншим тваринам. У хутрі та в травній системі вони переносять насіння понад 200 видів рослин.

За останні роки команда Rewilding Ukraine разом із партнерами повернула на острів диких коней, а також невелику кількість благородних оленів і ланей.

Також тут зустрічається багато видів птахів, наприклад, кучерявий і рожевий пелікани, великий бугай, орлан-білохвіст та інші.

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції