Як часто ми робимо, на перший погляд, дрібні, але прикрі помилки під час приготування тих чи інших страв. А як прикро переконатися, що смак страви виявляється зовсім не таким, як ми очікували. Тим часом є деякі кулінарні лайфхаки, які допоможуть вам уникнути таких помилок. Цими хитрощами продовжує ділитися з читачами «Одеське життя».
Паста з сиром: що тут складного?
Здавалося б, що складного у приготуванні пасти? Відварили макарони, злили воду, поклали на тарілку та посипали тертим сиром… А робити так – неправильно!
Черговий лайфхак: коли паста зварилася, воду, звичайно, потрібно злити, але невелику кількість рідини слід залишити. І під час посипання страви тертим сиром, цю рідину з-під варіння додають і ретельно перемішують.
У чому тут хитрість? Виявляється, у воді, в якій варилася паста, є невелика кількість крохмалю, який допомагає сиру приклеїтися до макаронів.
Спробуйте зробити так і смак страви вас не розчарує!
Які макарони найкорисніші?
Також слід зазначити, що найкориснішими для здоров’я вважаються макарони із твердих сортів пшениці (це вищий сорт, тип А). Вони є дієтичним продуктом, оскільки мають досить низький глікемічний індекс, а значить, на тривалий час насичують і втамовують почуття голоду.
А для приготування пасти найкраще брати макарони з романтичною назвою «пенне», або звичні нам пір’я – невеликі трубочки зі зрізаними по діагоналі краями. Це один із найпопулярніших у світі сортів пасти. Завдяки своїй формі вони ідеально просочуються соусами та виходять дуже соковитими.
Ще матеріали на тему:
- Як правильно варити пельмені: ви здивуєтеся;
- Смачно і корисно: цю кашу можна їсти на сніданок щодня;
- Піца: шкода чи все ж таки користь?
Джерело: rbc.ua