Новини Одеси та Одеської області

Кулінарні хитрощі: як правильно додавати в пасту сир

Кулінарні хитрощі: як правильно додавати в пасту сир

Як часто ми робимо, на перший погляд, дрібні, але прикрі помилки під час приготування тих чи інших страв. А як прикро переконатися, що смак страви виявляється зовсім не таким, як ми очікували. Тим часом є деякі кулінарні лайфхаки, які допоможуть вам уникнути таких помилок. Цими хитрощами продовжує ділитися з читачами «Одеське життя».

Паста з сиром: що тут складного?

Здавалося б, що складного у приготуванні пасти? Відварили макарони, злили воду, поклали на тарілку та посипали тертим сиром… А робити так – неправильно!

Черговий лайфхак: коли паста зварилася, воду, звичайно, потрібно злити, але невелику кількість рідини слід залишити. І під час посипання страви тертим сиром, цю рідину з-під варіння додають і ретельно перемішують.

У чому тут хитрість? Виявляється, у воді, в якій варилася паста, є невелика кількість крохмалю, який допомагає сиру приклеїтися до макаронів.

Спробуйте зробити так і смак страви вас не розчарує!

Які макарони найкорисніші?

Також слід зазначити, що найкориснішими для здоров’я вважаються макарони із твердих сортів пшениці (це вищий сорт, тип А). Вони є дієтичним продуктом, оскільки мають досить низький глікемічний індекс, а значить, на тривалий час насичують і втамовують почуття голоду.

А для приготування пасти найкраще брати макарони з романтичною назвою «пенне», або звичні нам пір’я – невеликі трубочки зі зрізаними по діагоналі краями. Це один із найпопулярніших у світі сортів пасти. Завдяки своїй формі вони ідеально просочуються соусами та виходять дуже соковитими.

Ще матеріали на тему:

Джерело: rbc.ua

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції