Новини Одеси та Одеської області

В Одесі відзначили поважний ювілей знаменитого Ведмедика

В Одесі відзначили поважний ювілей знаменитого Ведмедика

Виставка-казка напередодні Нового року у воєнні часи… Для кого? Для всіх — для дітей і дорослих, для тих, хто насилу справляється з відчуттям тривоги і для тих, хто з усіх можливих настроїв у ці часи все ж таки вибрав позитив. А привід який! Цілих 120 років виповнюється Мішці Тедді – дивовижній іграшці (так і хочеться сказати вічної!), Відомій у всьому світі.

Одеська виставка – під вогники смартфонів

Виставка у військові часи… Відкриття – 23 грудня о 15:00 у Музеї західного та східного мистецтва (вул. Пушкінська, 9). Саме в цей час зазвучала повітряна тривога, а в самому Музеї згасло світло. Думаєте, хтось пішов? Анітрохи не бувало.

Вже незабаром із сумок діставалися ліхтарики, запалювалися вогники смартфонів, і відкриття відбулося, бо надто вже добрим і щирим було посилання створення цього маленького дива.

Цілих два зали наповнені найрізноманітнішими Тедді. Це і колекційні ведмежата зі зборів кураторів та організаторів цієї виставки Олени та Сергія Філіппових — творців проекту КуклЬтура, і ведмежата Тедді роботи різних майстрів у різних техніках.

Олена та Сергій Філіппови

— Незважаючи на все, — війну, енергетичний бликаут, економічну кризу, — дуже важливо підтримувати одне одного. Ми вже проходимо це з вами, коли кожного разу під час спілкування запитуємо «як ти?», «З тобою все добре?», говоримо постійно близьким і навіть не дуже близьким людям: «Тримаємося!», — так звучить сама ідея цієї такої. зворушливої виставки з одним-єдиним головним героєм, представленим у різних іпостасях.

Такі ось незвичайні іменини Ведмедика Тедді відбулися за підтримки найвідомішого фестивалю та премії Teddybar Total (Німеччина) та фестивалю Hugglets. (Велика Британія).

Хто такий Тедді?

До речі, як народився Ведмедик Тедді? Чому його так звати? Як розповідає ресурс teddy-metoyou.com.ua, почалося все з курйозного випадку на полюванні. У 1902 році президент США Теодор Рузвельт відпустив ведмежа, спійманого для нього як трофей. Відразу газети вибухнули жартами та карикатурами: наприклад, делегація ведмедів вимагає від президента укласти пакт про ненапад.

Ця карикатура потрапила на очі власнику іграшкового магазину в Нью-Йорку. Його дружина Роуз виготовила першого іграшкового ведмежа, дуже схожого на персонажа карикатури. Іграшку було встановлено у вітрині магазину поруч із карикатурою. Кількість охочих купити цю іграшку зростала з кожним днем. І вже 1903 року Ideal Toy Company почала випускати подібних ведмежат. У США ведмежа назвали Тедді — зменшувально-пестливий варіант імені Теодор.

Зазначимо, що це лише одна з версій походження іграшки Мишка Тедді. Інші ви дізнаєтесь на самій виставці, тобто святкуванні ювілею Ведмедика Тедді, яка триватиме до 22 січня.

Музей відкритий щодня (крім середи) – з 12.00 до 17.00. Вартість квитків – 100 грн (дорослий), 50 грн (дитячий). Для ВПО — вхід вільний.


Читайте також:

Одеса-лялечка: про наших лялькотворців та їх неймовірних витворах

Сюрприз по-одеськи : Мечников, Бабель, Водяний та інші «зірки» – у незвичайному ракурсі

Знайомі всі обличчя: з вікон виглянули відомі одесити

Фото В’ячеслава Тенякова

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції