Тушене філе хека в молоці – це запашне, смачне та соковите блюдо, яке можна подавати на будь-яке застілля. Сухе м’ясо білої риби виходить ніжним, а готувати його легко і швидко. Переконайтеся у цьому самі.
Для того, щоб приготувати філе хека в молоці, нам будуть потрібні:
- хек – 1 кг,
- цибуля – 1 шт.,
- помідори – 1 шт.,
- молоко або вершки – 200 мл,
- часник – 1 зубчик,
- лимон – 1 шт.,
зелень, порошок паприки, куркуми, імбиру, сіль та перець – за смаком.
1. Філе хека нарізати невеликими шматочками і скласти в глибоку миску. Посипати сіллю, куркумою та полити лимонним соком. Добре перемішати і залишити маринуватися на півгодини.
НЮАНС: якщо це охолоджена риба, її потрібно добре промити, потім у каструлі довести воду до кипіння, зняти з вогню та викласти у воду рибу. Закрити кришкою і залишити на дві хвилини, вийняти рибу та відокремити від кісток.
2. Помідори, цибулю та часник дрібно нарізати. У сковороді нагріти олію і обсмажити до світлого золотистого кольору цибулю та часник. Додати нарізані кубиками помідори. Приправити меленою паприкою та імбиром. Томити на вогні ще дві хвилини.
3. У сковороду до овочів влити молоко або вершки. Готувати соус протягом 10 хвилин. Потім додати філе хека і тушкувати рибу до готовності. Посолити та поперчити. Філе хека в молоці подавати з відвареною картоплею або рисом, зверху посипати рубаною зеленню.
НЮАНС: молоко та вершки можна замінити на звичайний бульйон або кип’ячену воду, додавши спецій та приправ, вершкове масло або тертий плавлений сирок.
Орієнтовна вартість страви – 158 грн.
Готувала Анастасія ЄПУР