Новини Одеси та Одеської області

Як отримати новий COVID-сертифікат після бустерної дози вакцини

Як отримати новий COVID-сертифікат після бустерної дози вакцини

В Україні для всіх охочих запровадили бустерну дозу вакцини від коронавірусу. Її можна отримати в період 180-270 днів від другого щеплення. Термін дії сертифікатів про вакцинацію після бустерної дози збільшиться.

Давайте розберемося, як отримати новий сертифікат про вакцинацію.

Як згенерувати сертифікат після бустерної дози в “Дії”?

Ця функція з’явиться в “Дії” наприкінці січня 2022 року, повідомила заступник міністра охорони здоров’я Марія Карчевич. Доти, хто вакцинувався бустерною дозою від коронавірусу, зможуть користуватися своїм «зеленим» сертифікатом про повну вакцинацію.

Как сгенерировать сертификат после бустерной дозы в «Дія»

Порядок створення сертифікату залишиться незмінним, він не відрізнятиметься від того, як створюються сертифікати на підставі одужання або вакцинації від COVID-19. Достатньо буде надіслати запит на порталі або у програмі «Дія» в останніх числах січня. Новий сертифікат буде діяти 270 днів починаючи з дати останнього щеплення проти COVID-19.

Стаття на тему: МОЗ дозволило вводити бустерну дозу вакцини від ковіду всім українцям

Як отримати нове міжнародне свідоцтво про вакцинацію після бустерної дози?

Цей документ, як і раніше, видають сімейні лікарі. Він теж діятиме 270 днів від дати останнього щеплення проти коронавірусу. У ньому мають бути перелічені всі дози вакцини, а не лише бустерна. Паперове свідоцтво про вакцинацію також можна отримати у будь-якій медичній установі, якщо з якоїсь причини ви не можете потрапити на прийом до свого сімейного лікаря.

Вас може зацікавити: Свідоцтво про повну вакцинацію та COVID-сертифікат — у чому відмінність?

Міжнародне свідоцтво про вакцинацію знадобиться для перетину кордону тих країн, де ще не ратифікували електронний COVID-сертифікат у «Дії». Зараз із сертифікатом у «Дії» можна відвідати близько 60 держав. Повний список країн-учасниць цифрової мережі електронного здоров’я ви можете переглянути на сайті Єврокомісії.

Як продовжити термін дії COVID-сертифікату без дози вакцини?

Влітку 2021 року сертифікати про повну вакцинацію видавали на 180 днів. Трохи згодом цей термін збільшили до 1 року. Проте сервіс «Дія» не зберігає та не редагує дані, він їх просто «підтягує» з реєстрів. Тому в деяких людей сертифікати в “Дії” дійсні півроку.

Якщо ваш «зелений» сертифікат у «Дії» виданий лише на 180 днів, його потрібно згенерувати знову. Скористайтеся офіційною відеоінструкцією від Мінцифри:

 

Читайте також: Одесити почали отримувати бустерну дозу вакцини від ковіду – щепитися можна і в трамваї

Ще за темою: МОЗ внесло зміни до схеми змішування вакцин і розповіло про їх склад

Фото: Freepik, Дія

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції