Починаючи із січня, ціни на харчові продукти на Одещині продовжують рости. Виросли в ціні як сезонні овочі й фрукти, так і продукти тваринного походження.
З початку року ціни на харчові продукти та безалкогольні напої на Одещині зросли на 7,5%. Про це повідомили у Головному управлінні статистики Одеської області.
Серед харчових продуктів овочі подорожчали на 45,4%. Найбільш суттєво підвищилися ціни на моркву, огірки, цибулю – у 1,8 раза, білокачанну капусту – у 1,7 раза, помідори та солодкий перець – відповідно у 1,6 та 1,5 раза.
Риба стала дорожчою на 5,4%. Фрукти – на 5,0%, м’ясо та м’ясопродукти – на 3,9%, молоко, сир та яйця – на 1,1%.
Приріст цін на тютюнові вироби – 5%, алкогольні напої – 2,1%.
Ціни на взуття зросли на 3,3%. Одяг, навпаки, став дешевшим на 2,2%.
Зниження цін на транспорт на 5,0% відбулося в основному шляхом здешевлення палива та мастил на 13,0%. Водночас проїзд у залізничному пасажирському транспорті подорожчав на 6,2%.
Крім того, ціни на зв’язок зросли на 5,5%, що значною мірою спричинено підвищенням плати за інтернет на 22,9%.
З початку року експерти прогнозували підвищення цін на харчові продукти, про що ми також писали.
Цього року ми могли спостерігати як поступове підвищення цін, так і раптове – перед святами.
Читайте також: