Новини Одеси та Одеської області

Смачно з «Одеським життям»: гороховий суп із телятини зі шкварками

Смачно з «Одеським життям»: гороховий суп із телятини зі шкварками

Гороховий суп – чудова перша страва. Він має пікантний смак, особливо якщо зварений на м’ясному бульйоні із засмажкою з копченостей. Ми пропонуємо вам скуштувати гороховий суп із телятиною, копченою яловичиною та шкварками.

Для того щоб приготувати гороховий суп із телятини зі шкварками, нам будуть потрібні:

  • телятина – 300 г,
  • горох – 1 склянка,
  • яловичина копчена – 200 г,
  • цибуля – 2 шт.,
  • морква – 2 шт.,
  • картопля – 2-3 шт.,
  • сало – 100 г,
  • корінь селери – 100 г,
  • лавровий лист – 1 шт.,
  • перець горошком – 4 шт.,
  • зелень та сіль – за смаком.

1. Горох промити, залити холодною водою та залишити на 4 години. Після чого замочений горох залити свіжою водою та відварити до напівготовності.
НЮАНС: коли горох замочується з вечора на всю ніч, слід враховувати, що приблизно через 6-8 годин може початися процес бродіння.

2. Телятину нарізати великими шматочками. Залити водою та довести до кипіння. У бульйон додати очищену моркву, цибулину, шматочок кореня селери і посолити. Готове м’ясо та овочі дістати з бульйону. М’ясо нарізати невеликими шматочками, а овочі відкласти убік.
НЮАНС: щоб телятина була соковитою та м’якою, закладати її потрібно не в холодну воду, а в окріп.

3. Свіже сало нарізати дрібними кубиками. Обсмажити на сковороді до шкварок. Перекласти на окрему тарілку. Копчену яловичину нарізати кубиками. Скласти в сковороду із витопленим салом. Обсмажити до рум’яної скоринки. Потім додати нарізану цибулину та терту моркву. Смажити все разом 3-4 хвилини.

4. У кипучий бульйон додати напівзварений горох, засмажку з копченої телятини та овочів, відварене м’ясо та картоплю. Варити гороховий суп близько півгодини.

5. За 5-10 хвилин до закінчення готування в суп додати лавровий лист, чорний перець горошком, рубану зелень і шкварки.

гороховый суп

Орієнтовна вартість страви – 250 грн.

Готувала Анастасія ЄПУР


Смачно з «Одеським життям»: три рецепти легких страв із рису

Актуальна інформація ЗА Одесу у нашому Telegram каналі! Новини, фоторепортажі та історични факти про Одесу.
Читайте нас у Viber! На каналі «Комуналка» розповідаємо про комунальні платежі, тарифи, пільги та субсидії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини
Вибір редакції
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: