Незвичайні та ненудні страви з рису: рис з яйцем, суп-пюре або цукерки підготувало «Одеське життя» для своїх читачів до всесвітнього дня рису.
Рис із яйцем по-східному
Інгредієнти
- рис – 150 г,
- яйця – 3 шт.,
- часник – 2 зубчики,
- консервований горошок – 100 г,
- соєвий соус – 1 ст. ложка,
- олія – 2 ст. ложки,
- зелень та спеції – за смаком.
Приготування
Рис відварити до готовності. Яйця збити в каструлі і трохи розігріти на плиті. Окремо розігріти олію, додати в неї подрібнений часник, зелень і горошок. Злегка обсмажити, потім додати рис, яйця, соєвий соус та спеції. Обсмажити ще кілька хвилин до готовності.
Сирна закуска з рисом та медом
Інгредієнти
- молоко – 280 мл,
- рис – 100 г,
- сир – 100 г,
мед – 2 ст. ложки, - какао – 30 г,
- сіль – щіпка.
Приготування
Рис відварити в молоці до каші, посолити і збити в блендері з сиром і медом. Прибрати суміш на дві години на холодильник. Потім скотити з неї невеликі кульки та обваляти їх у какао.
Гарбузовий суп-пюре з рисом
Інгредієнти
- м’якоть гарбуза – 500 г,
- картопля – 1-2 шт.,
- цибуля – 1 шт.,
- рис – 4 ст. ложки,
- бульйон,
- спеції та зелень – за смаком.
Приготування
Крупно нарізати гарбуз, картоплю та цибулю. Залити бульйоном і проварити до м’якості. Пюрувати суп блендером, знову довести до кипіння, додати рис і залишити на повільному вогні під кришкою на 40 хвилин. Наприкінці додати спеції та зелень.
Читайте також:
- Заходьте на «буцики»! У Подільську відроджують традиційну українську кухню
- Легендарні українські солодощі: ці десерти знають і люблять у всьому світі
- Два незвичайні рецепти млинців на Масляну з картоплі та яблук