Разрезанный арбуз

Як перевірити, що в кавуні занадто багато нітратів

Шукаємо менеджера з продажу реклами

Треба розуміти, що всі плоди певною мірою містять нітрати, але важливо, щоб їх вміст не перевищував норми. Максимально допустима кількість нітратів в кавунах – 60 мг на 1 кг.

Медики радять: щоб визначити, чи не містить кавун занадто багато нітратів, опустіть шматочок м’якоті у склянку з водою. І якщо вода забарвиться в рожевий колір, перед вами «хімічний» кавун, і їсти його не можна.

Крім того, зверніть увагу на прожилки в м’якоті. Якщо вони надто товсті, жовті та жорсткі означають, що в кавуні багато нітратів. А тонкі, білі та м’які свідчать про хорошу якість ягоди.

Слід пам’ятати, що більшість нітратів містяться в шкірці і прилеглої до неї м’якоті. І тому краще ласувати серцевиною соковитого плоду.

Як не отруїтися, поласувавши кавуном: прості правила

Медики пояснюють: насправді для того, щоби отримати отруєння нітратами, потрібно з’їсти за один день багато кілограмів м’якоті. І отруїтися кавуном можна швидше через попадання вірусної або бактеріальної інфекції в ШКТ під час трапези.

Щоб звести ризик отруєння кавуном до мінімуму, дотримуйтесь таких правил:

  • купуйте кавуни тільки у перевірених супермаркетах, де здійснюється належний санітарний контроль;
  • купуючи плід на ринку, попросіть у продавця відповідний сертифікат про те, що продукція безпечна;
  • не купуйте розрізані кавуни;
  • ніколи не купуйте зіпсовані, тріснуті, «акційні», прим’яті плоди – у них більше мікробів, ніж корисних речовин;
  • перед розрізанням кавуна ретельно вимийте його та свої руки;
  • бажано облити кавун окропом та холодною водою, після чого не витирайте плід, а дайте йому висохнути.

Нагадаємо, на минулих вихідних на Одещині зібрали перший масштабний урожай місцевих кавунів.

Вас також може зацікавити:

Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі