«Не сперечайтесь!»
Біля м’ясного прилавка стоїть чоловік, довго вдивляється у шмат свинини.
— А м’ясо свіже? — обережно питає.
Продавчиня, весела, в червоному фартуху, усміхається:
— Та ще б пак! У нас тут не просто свіже — з характером!
— Це як? — дивується чоловік.
— А так, що якщо погано посмажите — образиться! — каже вона й підморгує.
— То, може, я краще візьму телятину, спокійнішу?
— Спокійнішу? І хто ж вам сказав, що вона спокійна?
Чоловік розгубився:
— І що ж тоді взяти, щоб без пригод?
— Беріть ось цю вирізку, — каже продавчиня впевнено. — Вона з характером, але якщо з нею по-людськи — буде вам найніжніша вечеря в житті.
Він сміється, киває й простягає гроші:
— Переконали. Давайте вашу з характером — може, ми з нею знайдемо спільну мову.
— Знайдете, — відповідає вона, загортаючи м’ясо в папір. — Головне — не смажте довше, ніж треба. І не сперечайтесь — ні з м’ясом, ні з жінкою, ні з продавцем на Привозі!
Тепер ― про ціни
Овочі на одеському Привозі (ціни за один кілограм)
- картопля ― 20-45 грн;
- цибуля — 25-40 грн;
- помідори — 25-80 грн;
- буряк — 25-50 грн;
- кабачки — 20-45 грн;
- огірки — 25-55 грн;
- солодкий перець — 30-70 грн;
- баклажани — 30-70 грн;
- капуста ― 25-45 грн;
- часник — 120-140 грн;
- морква — 25-40 грн;
- зелень у пучках — від 10 грн.
Ціни фруктів на одеському Привозі (за один кілограм)
- яблука — 30-60 грн;
- груші — 35-70 грн;
- банани — 60-70 грн;
- грейпфрути — 60-100 грн;
- гранати — 180-230 грн;
- лимони — 80-130 грн;
- виноград ― 50-100 грн;
- хурма ― 90-180 грн;
- апельсини ― 60-130 грн;
- мандарини ― 130-180 грн;
- полуниця ― 180-220 грн;
- персики ― 50-100 грн;
- абрикоси ― 50-90 грн;
- сливи ― 25-60 грн;
- кавуни ― 12-15 грн.
Скільки на Привозі коштують яйця, сир, бринза
- яйця (десяток) — 45-90 грн;
- бринза — 200-270 грн;
- сир — 100-160 грн.
Ціни на м’ясо на одеському Привозі
Яловичина-телятина:
- задня частина — 250-290 грн;
- теляча шия — 200-220 грн;
- ребра — 130-170 грн.
- антрекот — 180-220 грн;
Свинина:
- задня частина — 200-230 грн;
- шия — 280-300 грн;
- лопатка — 220-250 грн;
- ребра — 210-220 грн;
- сало сире (від «тонкого» до «товстого») — 70-250 грн.
- сало солоне (від «тонкого» до «товстого») — 100-250 грн.
Ціни на рибу у рибних рядах Привозу:
- товстолобик — 50-100 грн;
- карасі — 70-100 грн;
- лобань (він же морський пеленгас) — 90-150 грн;
- судак — 150-250 грн;
- короп — 90-160 грн.
Порівнюйте:
Ціни та історії з одеського Привозу 7 листопада: як порадувати жінку (фоторепортаж)
Читайте також:
- Думка одеситів: Чи треба демонтувати пам’ятник Пушкіну? (відео)
- Одеса між осінню та зимою: як у листопаді розквітають вогні Нового року (фоторепортаж)
- Як одеситам достукатися до міської військової адміністрації: куди звертатися та чи буде відповідь?
Фото авторки
















