Про українську кухню чули усі. Борщ, вареники, паляниця – це наша візитна картка. А як же наші десерти? Ці ласощі, про які ми вам зараз розповімо, знають та люблять у всьому світі. І готувати їх дуже просто.
Цукерки «Корівка» улюблені ласощі дітей і дорослих вже не одно покоління. Іриски з карамельною начинкою почав виробляти у глобальних масштабах польський підприємець Фелікс Поморський у 1920 році. Але найцікавіше в тому, що рецепт ласощів він дізнався у дитинстві від свого дядька, який жив у Житомирі. А назву цукерки отримали за зображенням корови на обгортці.
Готовність основи можна перевірити так: у холодну воду відправити краплю молочної маси і розтерти її пальцем, якщо вона стала твердою — основа для цукерок готова.
Основу для цукерок розлити по формах. Краще взяти силіконові. Можна взяти форму для льоду і змастити її трохи вершковим маслом.
Охолодити цукерки спочатку при кімнатній температурі, а потім поставити в холодильник на кілька годин. Дістати цукерки з форм і домашні цукерки «Корівка» готові.
Напевно «Київський торт» найвідоміший український десерт у всьому світі. Його всі люблять за хрумкі коржі на основі безе і ніжний вершковий крем з горіхами. Не менш цікава історія народження торта. З’явився десерт на світ 1956 року на Київській кондитерській фабриці. Одна легенда свідчить, що торт вигадали випадково, точніше «внаслідок кондитерської помилки», коли застиглі білки додали в тісто. В результаті вийшли незвичайні на смак коржі. Але насправді над рецептом довго працювали кондитери-технологи.
Горіхи обсмажити на сухій сковороді кілька хвилин, потім остудити і дрібно посікти. Просіяти борошно, додати до нього 185 грамів цукру та подрібнені горішки.
Приготувати чисту суху глибоку миску. Відокремити білки від жовтків. Білки збити до міцної білої піни. Потім ввести 50 г цукру в два заходи і довести білки до стійких піків. Акуратно з’єднати білкову масу та горіхову суміш.
Обов’язково підготуйте теплий противень для тіста: залиште його в духовці на 5 хвилин при температурі 110 градусів. З отриманої кількості тіста має вийти три коржі, якщо укласти їх у форму 18-20 сантиметрів діаметром.
Тісто виходить стійким і густим, достатньо викласти кола на пергаментному папері і теплому листі, підставивши форму. Потім форму можна зняти та випікати всі коржі одночасно.
Коржі запікати в духовці при температурі 150 градусів і включити режим конвекції на півтори години. Якщо корж підгоряє – знизьте температуру до 140 градусів. Якщо зовні корж сухий, але при легкому натисканні злегка провалюється всередину, все готове. Готові коржі залишити при кімнатній температурі щонайменше на 6 годин.
Молоко, цукор, що залишився, і 4 жовтки змішати і поставити на повільний вогонь. Яєчно-молочну суміш постійно перемішувати до закипання молока. Після цього суміш зняти з плити і продовжувати мішати до повного загустіння.
Вершкове масло добре збити на повільній швидкості міксером. Потім акуратно додати молочно-яєчну масу в 3-4 заходи, ванільний екстракт, продовжуючи весь цей час збивати крем. Частину готового крему змішати з просіяним через какао сито, щоб отримати шоколадний смак.
Коржі підрівняти ножем, щоб отримати ідеально рівне і красиве коло і змастити білим масляним кремом, закрити всі боки по периметру, добре змастити верхівку торта. Також торт можна присипати крихтою, що залишилася від коржів, або прикрасити за смаком. От і все, «Київський торт» готовий.
Улюблені ласощі Папи Римського Іоанна Павла II прославилися наприкінці 90-х років.
Торт придумали задовго до цього часу в Польщі. Ви запитаєте, до чого тут Україна? А все просто. У Західній Україні це один із традиційних десертів. Але й це ще не все. Сам Папа Римський мав українське коріння. Його батько поляк-католик та мати православна українка були родом із міста Кременець, що на Тернопільщині. Можна сказати, що все дуже пов’язане.
Читайте також:
У сучасному світі стабільний та швидкісний інтернет дуже важливий для виконання бізнес-завдань та повсякденного користування.… Read More
В Одесі правоохоронці затримали завідувачку одного з відділень "Дитячої міської клінічної лікарні №3". Її підозрюють… Read More
22 листопада 1954 року, тобто рівно 70 років тому «скопитився» Андрій Януарович Вишинський. «Фі!», —… Read More
У частині Приморського району Одеси у п'ятницю, 22 листопада 2024 року, тимчасово відключать воду. Причина… Read More
В ЮНЕСКО дали відповідь на гучний «Одеський лист», в якому противники деколонізації топонімів, названих на… Read More
Завтра, у п'ятницю, 22 листопада 2024 року, в Україні та, зокрема, в Одесі та Одеській… Read More