Три ідеї випічки з листкового тіста на всі випадки життя – сніданок, обід і вечерю.
Хлібні палички
ІНГРЕДІЄНТИ:
- листкове тісто – 1 упаковка,
- твердий сир – 150 г,
- борошно та зелень – за смаком.
ПРИГОТУВАННЯ. Листкове тісто розкотити на присипаній борошном поверхні. Розрізати тісто на чотири рівні прямокутники. Посипати тертим твердим сиром та рубаною зеленню. Нарізати смужками, згорнути спіральками і випікати в розігрітій до 180 ° С духовці до золотистого кольору.
Бублики з начинкою
ІНГРЕДІЄНТИ:
- листкове тісто – 1 упаковка,
- яйце – 1 шт., кетчуп,
- твердий сир, оливки, кунжут – до смаку.
ПРИГОТУВАННЯ. Листкове тісто розкотити, нарізати смужками 5х15 см. Змастити центр смужок кетчупом і посипати тертим сиром. Добре защипати, згорнути в кільця та з’єднати краї. У начинку додати нарізані оливки. Викласти заготовки на застелений пергаментним папером лист. Змастити збитим яйцем, посипати кунжутом або маком. Випікати в розігрітій до 180 ° С духовці близько 20 хвилин.
Листковий пиріг
ІНГРЕДІЄНТИ:
- листкове тісто – 1 упаковка,
- твердий сир – 100 г,
- шинка – 150 г, яйця – 2 шт.,
- сіль та приправи – за смаком.
ПРИГОТУВАННЯ. Деко застелити фольгою або папером для випічки. Розділити листкове тісто на дві частини та розкотити на присипаній борошном поверхні. Викласти на лист тісто, посипати тертим сиром і розкласти тонкі скибочки шинки. Розбити яйця на шинку і розім’яти вилкою жовтки. Посипати сіллю та прянощами за смаком. Викласти ще один шар шинки, посипати тертим сиром. Накрити пиріг тістом, змастити збитим виделкою яєчним жовтком або молоком. Відправити лист в розігріту до 180 ° С духовку на 30 хвилин.
Раніше ми розповідали, які можна приготувати смачні ароматні супи.