Тож гарбузовий сезон – нагода поповнити організм корисними речовинами, отримати гастрономічне задоволення та відчути єднання навколо стародавніх простих традиційних страв.
Готуймо разом!
Вертути з гарбузом
Інгредієнти:

- Маргарин (або олія) – 250 г
- Кефір чи кисле молоко – 1,5-2 склянки
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 2-3 ст.л.
- Сода – 1 ч.л.
- Оцет для погашення соди
- Ванільний цукор – 1 п.
- Дрібка солі
- Гарбуз – 1 кг вже натертого
- Борошно – стільки, скільки візьме тісто. Тісто має бути м’яким.
Приготування

В розтоплений маргарин вливаємо кефір, додаємо соду, погасивши оцтом, і все перемішуємо. Від соди кефір трохи буде набухати. Додаємо цукор, ванільний цукор, яйця, сіль – все змішуємо ложкою.
Потім всипаємо у цей розчин борошно, розмішуємо, поки можна, ложкою. Додаємо ще борошно і місимо руками. Тісто має бути ніжним, м’яким. Тоді і вертути будуть самі в рот проситися.
Гарбузовий фарш обов’язково потрібно трохи віджати, щоб зменшити віддачу соку, коли будете пекти вертути. Сік можна випити – дуже смачний.
Ділимо на 4-5 кульок (залежить від того, якими ви хочете їх зробити). Розкачуємо, підсипаючи трохи борошном. Викладаємо на листок тіста натертий гарбуз, посипаємо цукром за смаком (ложку-дві, бо гарбузи солодкі). Завертаємо в трубочку, зчіплюючи на кінцях, щоб не випадала начинка. Якщо хочете надати трохи краси вертуті, то перед тим, як завернути її до кінця, надріжте листок ялинкою і заверніть вертуту.
Викладаємо на деко, застелене пергаментом. Змащуємо збитим жовтком. Випікаємо при температурі 200 градусів. Смачного!

Ще смачні рецепти з Одещини:
- Фаршировані курячі грудки – перевірений рецепт від мешканки Подільська
- «Лучник»: як одеські болгари готують смачний пісний пиріг (відео)
- Рецепти Бессарабії: найбюджетніша міліна (баниця) з двома сімейними секретами
Фото авторки


