Ключові моменти:
- Ціни на одеському Новому ринку трохи кусаются;
- Ціни на овочі на одеському Новому базарі;
- Ціни на фрукти на одеському Новому базарі;
- Скільки коштують на Новому базарі яйця, сир, бринза;
- Ціни на м’ясо та сало на одеському Новому базарі;
- Ціни на рибу у рибних місцях Нового базару.
Людей не багато. Тиша якась трохи незвична. В кав’ярнях просто неба тихо розповідають про минулу «чергову» шахедну ніч… Такі вислови можна почути, жаль не можна дослівно передати…
З’явилось багато чого суто літнього. Ціни кусаються. Деякі викликають «гучний подив».
От, наприклад, діалог біля кукурудзи:
– Скільки-скільки?! П’ятдесят? Це за кілограм?
– Який кілограм? Це за одну штуку.
Жінка – чоловікові:
– Може, купимо трохи?
– Трохи? По п’ятдесят?! Ні, я таку кукурудзу не їстиму. Вона мені аж ніяк «не піде»!..
Продавчиня:
– А можна про ваші смаки трохи тихіше?
Чоловік:
– Не можна. Я як ціну почув, в мене одразу голос прокинувся!..
То що там з іншими цінами?
Овочі на одеському Новому базарі (ціни за один кілограм)
- картопля – 40-45 грн;
- картопля «молода» – 30-50 грн;
- цибуля – 30-45 грн;
- помідори – 60-140 грн;
- буряк – 35-50 грн;
- кабачки – 25-45 грн;
- огірки – 30-45 грн;
- солодкий перець – 100-170 грн;
- баклажани – 130-150 грн;
- капуста – 40-50 грн;
- часник – 140-150 грн;
- морква – 50-60 грн;
- молодий горошок – 50-60 грн;
- зелень у пучках – від 5 грн.
Ціни фруктів на одеському Новому базарі (за один кілограм)
- яблука – 60-90 грн;
- груші – 70-120 грн;
- банани – 60-80 грн;
- грейпфрути – 60-80 грн;
- гранати – 180-230 грн;
- лимони —90-150 грн;
- виноград – 90-200 грн;
- хурма – 90-180 грн;
- апельсини – 60-130 грн;
- черешня – 100-200 грн;
- вишня – 100-200 грн;
- полуниця – 120-160 грн;
- аґрус – 240-250 грн.
Ви також можете дізнатися: Ціни на Привозі в Одесі наприкінці червня: «Куди поділися яйця?!»
Скільки коштують на Новому базарі яйця, сир, бринза
- яйця (десяток) – 30-80 грн;
- бринза – 200-270 грн;
- сир – 90-180 грн.
Ціни на м’ясо та сало
Телятина-яловичина
- задня частина – 280-300 грн;
- антрекот – 220-250 грн;
- шия – 220-250 грн;
- ребра – 150-200 грн.
Свинина
- задня частина – 200-240;
- шия – 250-270 грн;
- лопатка – 220 грн;
- ребра – 180-190 грн;
- несолоне сало – від 80 грн (тонке) до 220 грн (товсте);
- солоне сало – від 180 грн (тонке) до 290 грн (товсте).
Ціни на рибу у рибних місцях Нового базару
- короп – 90-140;
- товстолобик – 90-140 грн;
- лобань (він же морський пеленгас) – 80-150 грн;
- судак – 190-250 грн.
Читайте також та порівнюйте: Одеський Новий базар на початку червня: асортимент – літній, ціни – спекотні (фоторепортаж).
Фото авторки