Новини Одеси та Одеської області

Магнітні бурі: чи буде спокійним днем ​​неділя 20 жовтня

Магнітні бурі: чи буде спокійним днем ​​неділя 20 жовтня

Як прогнозують вчені Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США, сьогодні, в неділю, 20 жовтня 2024 року, суттєвих магнітних бур на Землі не очікується: за останні 24 години сонячна активність була на помірному рівні.

Раніше в Одеській обсерваторії Радіоастрономічного інституту НАН України прогнозували на сьогоднішній день «підвищену геомагнітну активність та періоди штормової космічної погоди», але оскільки Сонце непостійне, пік його активності може змінюватись.

За прогнозами, пік високої сонячної активності очікується з 22 по 26 жовтня. А останній у жовтні викид сонячної енергії – 29 жовтня. Як очікується, потужними ці магнітні бурі не будуть.

Вибір редакції: Північне сяйво над Одесою може стати звичайним явищем, – еколог

Зазначимо, що, за прогнозами вчених, магнітних бур найближчим часом може стати набагато більше. Це з тим, що Сонце перейшло у ключовий період, відомий як сонячний максимум – пікова фаза активності у його 11-річному сонячному циклі. За словами вчених, сонячний максимум триває близько двох років.

У цей час Сонце надсилає більше вивержень у формі сонячних спалахів або більших викидів корональної маси.

В даний час Сонце знаходиться в 25-му сонячному циклі з початку регулярних спостережень в 1755 році.

Ви також можете дізнатися: Чи буде тепло в квартирах одеситів: про зміну тарифів, ремонт труб та судові позови проти боржників.

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції