Новини Одеси та Одеської області

В Одеській області колишній пособник окупантів влаштувався в ТЦК

В Одеській області колишній пособник окупантів влаштувався в ТЦК

В Одеській області затримали колишнього співробітника «Дар’ївської колонії», який під час окупації Херсонської області працював на російських загарбників. Після деокупації він продовжував службу вже на підконтрольній Україні території в одному з ТЦК.

Про це повідомляє ДБР.

Слідчі з’ясували, що під час окупації частини Херсонської області колишній інспектор колонії влаштувався на аналогічну посаду до загарбників. Він працював на «нову владу» до деокупації, а після – вирішив залишитися на підконтрольній Україні території.

Згодом чоловік був мобілізований і став служити в одному з районних ТЦК Одеської області, де вручав повістки військовозобов’язаним. Колегам чоловік розповідав про свою свідому позицію та заперечував співпрацю з окупантами.

Працівники ДБР знайшли документацію щодо функціонування колонії під час окупації, допитали свідків і викрили перебіжчика.

Читайте також: Колишнього голову одеського ТЦК відправили на фронт — у пекло

ГБР

Йому повідомлено про підозру у колабораціоністській діяльності за ч. 7 ст. 111-1 КК України. Чоловікові передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Читайте також: Глава одеського ТЦК розповів про «бусифікацію» та свою зарплату

 

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції