Новини Одеси та Одеської області

Поліпшують зір та запобігають діабету: у чому користь персиків

Поліпшують зір та запобігають діабету: у чому користь персиків

Літо, як відомо – час фруктів, зокрема, соковитих і корисних персиків. Так, багато хто з нас любить перекусити ними або додати їх у свою ранкову вівсянку. Розповідаємо, чому слід це робити якнайчастіше.

Так, незважаючи на невеликий розмір та ніжну шкірку плоди персика приховують величезну кількість вітамінів та необхідних нашому організму мінералів. Отже, у чому користь персиків?

Можуть допомогти покращити зір

Ви могли не підозрювати, але персики можуть допомогти вам покращити зір та отримати свою денну дозу антиоксиданту бета-каротину. Саме він надає цим фруктам приємного золотисто-помаранчевого забарвлення.

При споживанні персиків ваше тіло перетворює з’єднання на вітамін А, який дуже важливий для здоров’я очей. Він підтримує і належну роботу імунної системи та інших частин тіла.

Убезпечить від хвороб серця та раку

Крім того, персики багаті на клітковину, тому тільки один плід може забезпечити до 9% денної норми цієї сполуки.

Ті ж, хто додасть у свій раціон більше клітковини, зможе убезпечити себе від діабету, хвороб серця та деяких видів раку. Слід вживати більше персиків і тим, хто страждає від запорів, адже цей плід чудово впливає на роботу травної системи.

Корисні тим, хто стежить за вагою

Також персики не містять натрію, холестерину та насичених жирів, а кількість калорій в одному плоді не перевищує 60. Більше 85% персика – це вода, тому він підійде і для тих, хто стежить за своєю вагою. Крім того, продукти, багаті на клітковину, більш ситні, так що вам знадобиться більше часу, щоб зголодніти.

Тим часом, калій, що міститься у фрукті, допоможе вашим кісткам залишатися міцними і збалансує рівень солі в організмі.

Ви також можете дізнатися:

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції