Новини Одеси та Одеської області

Куди дзвонити за допомогою переселенцям та тим, хто в окупації?

Куди дзвонити за допомогою переселенцям та тим, хто в окупації?

Отримати будь-яку інформацію переселенцям та тим, хто залишився на окупованих територіях, стало простіше. У спеціальних кол-центрах для таких людей збільшили кількість ліній.

На кризові “гарячі лінії” стало легше додзвонитися

Для оперативного консультування внутрішньопереміщених осіб та українців, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, Міністерство реінтеграції вчетверо збільшило кількість операторів та вдосконалило технічні можливості кол-центру. Це дозволяє давати відповіді на понад тисячу звернень на добу.

Дзвонити можна:

  • на «гарячу лінію» з кризових питань: 15-48 (цілодобово та безкоштовно);
  • уповноваженому з питань переселенців: (066) 813-62-39 (за тарифами вашого оператора);
  • для дзвінків та повідомлень з окупованих територій через мобільні програми WhatsApp, Телеграм, Вайбер: 096-078-84-33 (безкоштовно).

Хто допомагає інвалідам евакуюватися з міст, де йдуть бої та обстріли

Людям з інвалідністю, які хочуть евакуюватися з «гарячих точок», крім Міністерства реінтеграції та волонтерів, допомагає громадська організація Fight for right («Боротьба за права»). Щоб отримати допомогу з евакуацією, людям з інвалідністю необхідно зателефонувати до «гарячої лінії»: 0-800-303-311 (натиснути «1»). Також можна надіслати повідомлення на електронну пошту: [email protected] або написати у месенджер Фейсбук на сторінці Fight for right.

Скориставшись «гарячою лінією» організації, можна також отримати психологічну підтримку (кнопка «2»), юридичну консультацію (кнопка «3») та повідомити про гуманітарні потреби (кнопка «4»).

Ще новини на тему:

Чи може переселенець отримати виплати ВПО без паспорта?

Виплати пенсіонерам від окупантів: брати чи не брати?

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції