Новини Одеси та Одеської області

Соратниця мера Одеси постане перед судом

Соратниця мера Одеси постане перед судом

Йдеться про Марину Лозовенко, депутатку Одеської міськради, членку промерської фракції «Довіряй справам» та директорку будівельної фірми «Пік-Буд». Її підозрюють у причетності до розкрадання 27 млн бюджетних коштів у Миколаєві.

У Національному антикорупційному бюро повідомили, що завершили розслідування про розкрадання 26,8 млн. грн. бюджетних грошей при реконструкції Соборної площі в Миколаєві.

Серед підозрюваних – депутатка Одеської міськради та директорка будівельної фірми «Пік-Буд» Марина Лозовенко. Саме ця компанія і займалася ремонтом.

Слідство заявляє, що до схеми причетні 9 осіб: віце-мер Миколаєва, заступник директора одного з департаментів міськради та 7 керівників приватних компаній.

Усім підозрюваним повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (розтрата бюджетних коштів).

Кримінальний кодекс передбачає за це покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років в’язниці.

Тендер на ремонт Соборної площі у Миколаєві пройшов у 2019 році. За версією слідства, внаслідок змови перемогла одеська компанія «Пік-Буд». Після проведення експертизи було встановлено, що роботи проводилися за завищеними розцінками, а різниця потрапляла до кишень чиновників.

Влітку минулого року Марину Лозовенко затримали на 2 місяці. Або вона мала внести заставу в 1,4 млн грн. Але в СІЗО підприємниця провела лише ніч. Потім було внесено заставу . Надалі суд збільшив суму застави на 4 млн. грн. Ці гроші також було внесено.

Компанія “Пік-Буд” багато разів вигравала тендери на проведення робіт за бюджетні гроші і в Одесі. Так, зараз вона проводить укладання плитки на Приморському бульварі .

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції