Новини Одеси та Одеської області

Южне нарешті отримає нову назву: як називатиметься місто-супутник Одеси 

Южне нарешті отримає нову назву: як називатиметься місто-супутник Одеси 

Сьогодні, 23 жовтня, у Южненській міськраді підрахували голоси за перейменування міста. З поміж понад 2 тисяч городян, які віддали свій голос, 80% проголосували за назву “Південне”.

У голосуванні взяло участь близько 11% населення міста, які мали право віддати свій голос, повідомляє місцеве інтернет-видання.

Про результати голосування з перейменування міста повідомив мер міста Володимир Новацький.

За його словами, уже завтра, 24 жовтня, пройде засідання робочої комісії, яка підіб’є підсумки.

Голосування за нову назву Южного стартувало 12 жовтня та тривало пʼять днів. Взяти участь могли лише повнолітні жителі міста.

Читайте також: Чому в Одесі перейменували вулицю Бєлінського?

Нагадаємо, серед варіантів які запропонувала робоча комісія, було шість екзотичних назв міста, але всі вони були обґрунтовані на думку робочої комісії. Назви “Південне” у переліку не було. Оскільки ця назва розходилася із критеріями, які встановила комісія – назва була прикметником.

Для вирішення питання, мер міста із запитом звернувся до Національної комісії зі стандартів державної мови та отримав відповідь про те, що «Південне» не суперечить стандартам української мови.

Тому в останній день голосування внесли варіант віцемера “Південне”. І за один день голосування ця назва набрала найбільшу кількість голосів серед южненців.

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції