Науковці проводять дослідження води та водних організмів, щоб визначити подальші кроки з порятунку Куяльницького лиману.
Про це повідомили в Національному парку «Куяльницький».
Спільні дослідження проводять науковці Національного природного парку «Куяльницький» та Інституту морської біології Національної академії наук України. Це допоможе розробити заходи з відновлення екосистеми та збереження Куяльника.
«Щоб ухвалювати правильні рішення для збереження екосистеми Куяльницького лиману, необхідно ясно розуміти, які зміни відбуваються в його середовищі. Постійні спостереження за ключовими показниками води дають змогу оцінити стан водойми та визначити вплив різних чинників на екосистему», – ідеться в повідомленні.
До теми: Великий Куяльник пересихає: хто робить з Одещини пустелю
Одним із ключових завдань є визначення сезонної мінливості солоності. Важливим індикатором здоров’я лиману є живі організми, які чутливо реагують на зміни довкілля.
Щоб створити цілісну картину стану екосистеми на різних етапах її розвитку, моніторинг проводитиметься постійно.
Також буде проведено аналіз даних попередніх років, що дасть змогу зробити точніші висновки і визначити кроки зі збереження цієї унікальної екосистеми.
Раніше «Одеське життя» повідомляло, що сьогодні українське «мертве море» Куяльник пересихає і повільно рухається до статусу «солоної калюжі».
Читайте також:
В Аркадії розпочалася реконструкція зливового колектора, який не справляється з водовідведенням під час злив. Для… Read More
WestGard це садовий центр, який допомагає створювати красиві ділянки. Компанія працює багато років. Вона постачає… Read More
На 1269-й день війни продовжуються інтенсивні бої, проте російські війська зазнають значних втрат у живій… Read More
У п'ятницю, 15 серпня 2025 року, через планові роботи енергетиків частина Одеси до вечора залишиться… Read More
Мер Одеси Геннадій Труханов висловив своє обурення ситуацією, коли людей фіктивно брали на роботу в… Read More
15 серпня Одеса продовжує балувати сонцем і теплим морем - сьогодні ще один безхмарний день… Read More