Вирощування мигдалю не вимагає багато зусиль. Рослина невибаглива до складу ґрунту, відрізняється високою силою росту, швидко адаптується на новому місці.
Ця культура демонструє стійкість до посухи, характерної для регіону, а також здатна витримувати рясні опади та град.
На відміну від черешні та абрикоса, які в несприятливих умовах втрачають до 70% врожаю, мигдаль вирізняється стабільністю та високою рентабельністю. Крім того, він не потребує обов’язкового зрошення та хімічної обробки для підтримки врожайності.
Про переваги вирощування мигдалю виданню «Південь сьогодні» розповів агроном Володимир Балабан – власник плодових садів.
Однак вирощування мигдалю пов’язане і з ризиками, серед яких – діяльність недобросовісних продавців саджанців.
Про те, до яких наслідків призведе зміна клімату Одещини та чи зможе до неї пристосуватися сільське господарство регіону, читайте в нашій статті: Велика суходіл і температурні рекорди: чи виживе сільське господарство Одещини?
Ще по темі: Бавовна на Одещині: перші успіхи експерименту аграріїв для оборонної промисловості