Новини Одеси та Одеської області

Смачно з «Одеським життям»: готуємо пиріжки з булгуру

Смачно з «Одеським життям»: готуємо пиріжки з булгуру

Пиріжки, виготовлені з крупи булгур, виходять надзвичайно смачними. А начинка із сухофруктів та апельсина перетворює їх на справжню східну ласощ.

Для того щоб приготувати пиріжки з булгуру, нам будуть потрібні:

  • булгур – 200 г,
  • цукор – 1 ст. ложка,
  • яйце – 1 шт.,
  • борошно – 2-3 ст. ложки,
  • олія – 150 г,
  • апельсин – 1 шт.,
  • сухофрукти (курага, цукати, родзинки) – 300 г.

1. У булгур додати цукор і відварити до готовності. Потім додати в кашу яйце, всипати борошно і замісити однорідне тісто.
НЮАНС: крупу краще попередньо обсмажити 2-4 хвилини на вершковому маслі або олії. На склянку крупи потрібна одна столова ложка олії.

2. Цедру апельсина натерти на дрібній тертці, а з м’якоті вичавити сік. Викласти сухофрукти в сотейник, додати апельсиновий сік та цедру. Закип’ятити суміш і зменшити вогонь. Уварювати сироп, аж поки сік випарується.
НЮАНС: наприкінці готування в сироп можна додати трохи лікеру, він зробить смак сиропу ще виразнішим.

3. Викласти сухофрукти в апельсиновому сиропі в блендер і подрібнити до пюре.
НЮАНС: у суміш також можна додати волоських горіхів або арахіс.

4. Змочити руки водою і скотити з булгура кульки розміром приблизно з волоський горіх. Великим пальцем зробити заглибини для начинки. У кожну кульку вкласти начинку та акуратно закрити отвір.

5. Пиріжку надати витягнутої форми або форми пончика і обсмажити у фритюрі до золотистого кольору.

рецепт пирожки из булгура

Орієнтовна вартість страви – 160 грн.

Готувала Анастасія ЄПУР


Раніше ми розповідали про те, які можна приготувати смачні страви зі вчорашніх макаронів.

Висловіть вашу думку. Це важливо.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
Ще за темою
Всі новини

купить квартиру в Одессе

Вибір редакції