Євген Клопотенко

Кому дістався спеціальний приз конкурсу «Борща охота!» від шеф-кухаря Євгена Клопотенка? Розповідаємо та нагадуємо рецепт.

Чотири місяці ми приймали листи з рецептами наших учасників, публікували їх на сайті та в газетах.
За цей час нам надіслали десятки рецептів борщу з різних куточків України: з Черкаської, Вінницької, Сумської, Київської, Луганської, Тернопільської, Харківської, Донецької, Полтавської, Чернігівської, Хмельницької, Чернівецької, Закарпатської, Дніпропетровської та, звісно, Одеської областей.

Спеціально для нашого проєкту свої унікальні рецепти борщу представили відомі українські кухарі, ресторатори, телеведучі — Руслан Сеничкін, Савва Лібкін та Євген Клопотенко.

Раніше ми розповідали про те, як проходив конкурс «Борща охота!» і хто став переможцем.

Євген також увійшов до конкурсного журі. Він з позиції професійного шеф-кухаря стежив за рецептами конкурсантів, оцінював оригінальність, автентичність і доступність рецептів борщів. Важливу роль відігравали також техніка приготування страви та час, витрачений на це.

Борща охота Клопотенко 3

Проаналізувавши всі ці складові, Євген Клопотенко назвав ім’я свого переможця. Нею стала Олена Яковлець із міста Конотоп Сумської області, читачка газети «Пенсійна телепрограма». Вона отримує набір із двох книг з рецептами «Зваблення їжею» та «Зваблення їжею з українським смаком». Обидві книги написані Євгеном Клопотенком і надійдуть переможниці з його автографом.

Пропонуємо вашій увазі рецепт-переможець за версією Євгена Клопотенка

«Бабусин борщ з карасиками та грушею» від Олени Яковлець (м. Конотоп Сумської обл.)

борщ риба награда Клопотенко

Інгредієнти: 3–4 літри води та сік помідорів; 1 буряк — білий, цукровий; півсклянки квасолі; 1 цибулина; сушені гриби; карась — 7–8 штук; сушені груші-лимонки — 7–8 штук; картопля — 4–5 штук.

Приготування:

  • Поставити варити квасолю. Буряк трохи підсмажити на соняшниковій олії, додати цибулю. Коли обсмажиться — додати варитися до квасолі.
  • Замочити сушені гриби. Трохи підсмажити.
  • Окремо підсмажити карасиків. Також окремо підсмажити картоплю.
  • Коли буряк майже готовий, покласти сушені груші-лимонки. Проварити пів години, потім додати гриби, підсмажену картоплю та 2 картоплини цілими. Коли вони зварилися, їх потрібно вийняти й подавити на пюре. Потім додати назад у каструлю. Також покласти туди карасиків.
  • Посолити, поперчити, додати томат. Потім проварити ще 5–7 хвилин і вимкнути вогонь.
  • Коли охолоне, цей борщ ще смачніший, ніж гарячий.

Раніше ми публікували інтерв’ю, яке Євген Клопотенко дав кореспонденту «Одеського життя».

Підписатися
Сповістити про
guest
0 коментарів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі